23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Συνύπαρξη των ηλικιών» σήμερα και αύριο στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Ημερομηνία:

Σήμερα Τρίτη 22/9 και αύριο Τετάρτη 24/9 θα διδαχθεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων ένα δύσκολο αλλά ευεργετικό μάθημα.Δεν είναι άλλο από αυτό της «Συνύπαρξης των ηλικιών», επειδή « σύνορα η ΑΓΑΠΗ δε γνωρίζει…..» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ,για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την τρίτη ηλικία.

Γιαγιάδες και παππούδες θα διεκδικήσουν από μια θέση στις σχολικές αίθουσες και θα γυρίσουν χρόνια πίσω, έχοντας για συνοδοιπόρους στο ταξίδι της μνήμης, τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Θα ασχοληθούμε με τη ζαχαροπλαστική, θα μάθουμε να πλέκουμε με βελόνες ,θα διδαχθούμε τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής και θα τους μυήσουμε στη νέα τεχνολογία.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Κληματσάκη: «Θα πάρουμε συνεντεύξεις με θέμα τα μαθητικά τα χρόνια θα ζωγραφίσουμε και θα παίξουμε μαζί ένα θεατρικό δρώμενο ,που σχεδίασε η θεατρολόγος κ. Παναγιώτα Στεμπίλη και έχει σαν κεντρική ιδέα την αμφίδρομη σχέση που δημιουργείται από τη συνύπαρξη των διαφορετικών ηλικιών, «δίνω πολλά παίρνω ακόμα περισσότερα».

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη δράσεων κ. Μελίτα Τσαγράκη, τον Πρόεδρο και το Διευθυντή του ιδρύματος που μας έχουν πάντα ανοιχτή την πύλη επικοινωνίας και οπλίζουμε τους μαθητές μας με αξίες και αρχές ,ώστε να γίνουν καλύτεροι αυριανοί πολίτες.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...