19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συρία: Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε κάθε επίθεση

Ημερομηνία:

Η Συρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Φαχντ Γιάσεμ αλ Φράιτζ στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο Αλ Φράιτζ έκανε αυτή την δήλωση στον Ιρανό ομόλογό του Χουσεϊν Ντεγάν.

Την ίδια ώρα η αξιωματούχος του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για θέματα αφοπλισμού Άγγελα Κάνεαναχώρησε από την Δαμασκό οδικώς με προορισμό την Βηρυτό, καθώς οι ειδικοί του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα την τρίτη ημέρα των επιθεωρήσεών τους σε περιοχές στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.

Αντιπολίτευση: Λυπούμαστε για το «όχι» των Βρετανών

Η συριακή αντιπολίτευση «εξέφρασε τη λύπη της» για το γεγονός ότι η βουλή της Βρετανίας απέρριψε πρόταση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, όμως εκτίμησε ότι «αυτό δεν θα εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα».

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε: «Λυπάμαι για το γεγονός ότι οι Βρετανοί βουλευτές δεν κατάλαβαν την πραγματική κατάσταση στη Συρία». «Φοβόμαστε ότι έπειτα από αυτή την ψηφοφορία ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιήσει εκ νέου χημικά όπλα σε μεγαλύτερη κλίμακα στην επαρχία της Δαμασκού», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε σκοπεύει την επόμενη εβδομάδα να στείλει αντιπροσωπεία στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τους Βρετανούς βουλευτές σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί κάποια δράση.

Φόβοι παγκόσμιας ανάφλεξης

Η Συρία προφανώς και θα αντιδράσει σε μία πιθανή στοχευμένη επίθεση εναντίον της και θα υπάρξει κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης, προειδοποίησε η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της κυβέρνησής της να συνδράμει μία τέτοια επιχείρηση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ακόμη κι εάν είναι πιο μακρά, πιο σκληρή και πολλές φορές μοιάζει άκαρπη, η εφαρμογή των διπλωματικών πιέσεων και η πολιτική πίεση αποτελούν τη μόνη λύση που πρέπει να ακολουθήσουμε», πρόσθεσε η Μπονίνο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα La Stampa.

Καλούμενη να σχολιάσει το βρετανικό “όχι” η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Κάθε χώρα έχει τις διαδικασίες της και αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όμως το δίδαγμα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι μία εκ των προτέρων διαβούλευση μεταξύ των μελών της ΕΕ θα ήταν χρήσιμη», ενώ για την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει σε ένα χτύπημα εάν αυτό αποφασιστεί είπε ότι «με τους Γάλλους συμφωνήσαμε στο γεγονός ότι δεν συμφωνούμε».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...