15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου: Τώρα κατάλαβες … αξιολόγηση τι σημαίνει;

Ημερομηνία:

Μετά από αμέτρητες …εργατοώρες παζαριών και συμφωνιών ο τηλευπουργός Υγείας αποφάσισε ποιοί θα υλοποιήσουν το καταστροφικό του έργο στην διάλυση των Νοσοκομείων, από θέσεις …ευθύνης.
Από την πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας  στις 5/11/13 φάνηκε ότι η διαδικασία επιλογής και ορισμού των διοικητών από την κυβέρνηση δεν είναι καθόλου διαφανής και δεν υπάρχει  αξιοκρατία στις  επιλογές,  αφού δεν δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την υποτιθέμενη αξιολόγηση από τη σχετική επιτροπή. Ουσιαστικά εφαρμόστηκε το μοίρασμα των διοικήσεων στα δύο κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός υγείας δηλώνει ότι θα αξιολογήσει τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και θα απολύσει όσους δεν περάσουν την αξιολόγηση, την ίδια στιγμή διορίζει στις διοικήσεις των Νοσοκομείων κομματικούς εκλεχτούς, χωρίς καμιά αξιολόγηση και διαφάνεια.

Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η κυβέρνηση έδωσε τη θέση του διοικητή  στο ΠΑΣΟΚ, όρισαν αρχικά το Ν. Κοκκίνη και μετά ξεκίνησε ένας σκυλοκαυγάς μεταξύ των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να καταλήξουν στον “τραγέλαφο” της αντικατάστασης Κοκκίνη, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας της.

Η συμπεριφορά του ακροδεξιού Υπουργού δεν μας εξέπληξε γιατί δεν περιμένουμε απ’ αυτόν και τη συντροφιά του «τη νέα εποχή», δεν μας απογοήτευσε γιατί ξέρουμε ότι είναι η χειρότερη εκδοχή του παρελθόντος. Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διοικητές Νοσοκομείων  εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη μνημονιακή πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, πολιτική που έχει υποβαθμίσει σε βαθμό πρωτοφανή τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και των υπόλοιπων Νοσοκομείων του νομού.

Μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το ΕΣΥ ως μέσο μικροκομματικών πελατειακών διευκολύνσεων και αθέμιτου πλουτισμού ενός κυκλώματος εταιρειών και γιατρών που τις στηρίζουν. Καίριο ρόλο σ’ αυτό παίζουν οι διοικήσεις που διορίζονται με κομματικά και αδιαφανή κριτήρια.

Πληροφορούμε την κυβέρνηση και τους παράγοντες της ότι οι ημέρες της αναξιοκρατίας,  του κομματισμού και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους  φτάνουν στο τέλος τους, αφού είναι εμφανές ότι η συγκυβέρνηση καταρρέει και σύντομα ο λαός θα δώσει την απάντησή του. Προειδοποιούμε όσους με αδιαφάνεια διορίζονται σε δημόσιες θέσεις ευθύνης, να είναι διπλά προσεκτικοί γιατί οι μέρες της συγκάλυψης και της συναλλαγής τελειώνουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ