16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Για την Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ημερομηνία:

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη και την Τετάρτη στη Βουλή, προωθείται η κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φορομπηχτικά μέτρα τίθενται εν ισχύ, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται. Ταυτόχρονα διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι τροϊκανοί “σύμμαχοι” έχουν τόσο θράσος που τολμούν με τις αποφάσεις τους να κλείνουν σχολεία, να απολύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σ’ αυτά, να ανακοινώνουν λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις στην υγεία, να βάζουν υπό επιτροπεία τους Δήμους και να ετοιμάζουν το κλείσιμο κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το μέλλον το δικό μας, αλλά και την νεολαίας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και οι μισθοί των 300 €. Δεν μπορεί η κοινωνία να προχωρήσει χωρίς νοσοκομεία σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με συντάξεις πείνας και ανθρώπους που θα ζουν στα παγκάκια και θα σιτίζονται στα συσσίτια.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που προωθούν συγκυβέρνηση – τρόικα – κεφάλαιο και τραπεζίτες μόνο ένας δρόμος υπάρχει.

Ο δρόμος της αντίστασης της σύγκρουσης και του διαρκούς παρατεταμένου αγώνα, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 Όλοι και όλες στους δρόμους!

Στα Χανιά συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγοράς!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...