15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια και αποστάσεις από Πολάκη

Ημερομηνία:

Έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί για μια ακόμη φορά ο Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών.

Τα όσα έγραψε με ανάρτησή του στο facebook κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη, εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αντιμετωπίζονται με βδελυγμία από πολλούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον φέρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέση απολογούμενου για τον πολιτικό λόγο που εκπέμπουν κορυφαία στελέχη του σε μια στιγμή που η κυβέρνηση πιέζεται αφενός για το θέμα των διορισμών των διοικητών νοσοκομείων και αφετέρου για την αδιανόητη επίθεση του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη -ο οποίος προ ημερών «χρίστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βοηθός της κ. Αγαπηδάκη- στον δημοσιογράφο των Νέων Δημήτρη Μανιάτη που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων στο δημοσιογραφικό και μη κόσμο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM και τους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα κράτησε αποστάσεις από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο επικεφαλής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου με τη σειρά του ασκεί έντονη κριτική στον Παύλο Πολάκη κάνοντας λόγο για «ψυχιατρικοποίηση» της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ειδικότερα ο Αλέξης Χαρίτσης στην παραπάνω ραδιοφωνική του συνέντευξη σημείωσε πως «όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα νομίζω ότι προκαλεί πολλά ερωτηματικά».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου «δεν απαντάς στη χυδαιότητα με χυδαιότητα», ο Α. Χαρίτσης συμφώνησε λέγοντας «είναι σαφές».

Λάμπρου: «Η “ψυχιατρικοποίηση” δε σε κάνει μάγκα»

Από την άλλη ο Πάνος Λάμπρου σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει:

«Η γλώσσα έχει τη δική της δύναμη, τη δική της τεράστια σημασία. Πίσω από τις λέξεις υπάρχει ιδεολογία, κουλτούρα, αξιακό πλαίσιο και άλλα… Και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας.

Σκέφτομαι τώρα πως να απαντήσεις σε όσα απαράδεκτα είπε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου της Κω. Μόνο τούτο παραθέτω απ΄ όσα είπε ο εκλεκτός της ΝΔ “Οι σκοπιανοί αισθάνονται μακεδόνες, λένε… και οι πούστηδες γυναίκες. Αλλά δεν είναι..” Να λέγαμε ότι είναι ψυχασθενής; Ε, δεν είναι. Ρατσιστής είναι ο άνθρωπος και μάλιστα φανατικός. Ομοφοβικός, εθνικιστής, ακροδεξιός και άλλα.

ΥΓ: γνωρίζω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα και είναι ευγενείς, με κουλτούρα, ευαίσθητοι, ωραίοι άνθρωποι δηλαδή. Και γνωρίζω ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και είναι άξεστοι, απολίτιστοι, με βάρβαρη σκέψη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τις προηγούμενες μέρες άρθρο της Ειρήνης Αγαπηδάκη σε βάρος του (γραμμένο το 2017), έγραψε τα εξής:

«Από τη “μελέτη” του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο ή στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων εχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά…»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ