21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ν. Χανίων: Να υπερασπιστούμε τα σχολεία – Να υπερασπιστούμε τα παιδιά

Ημερομηνία:

 

Η κυβέρνηση βρήκε επιτέλους πού πετάγονται τα λεφτά του ελληνικού λαού: στα σχολεία! Τα λαγωνικά της δημοσιονομικής προσαρμογής ανακάλυψαν ότι οι οργανικές θέσεις της εκπαίδευσης είναι πολλές και έδωσαν σαφή εντολή στις κατά τόπους διευθύνσεις να εισηγηθούν όσες περικοπές θέσεων μπορούν. Μάλιστα έδωσαν και τον μπούσουλα του «εξορθολογισμού»: Διαιρούμε τον αριθμό των παιδιών διά του 25 και έτσι βγάζουμε τις οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!!!.

Είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό κλείνουν σχολεία, αναστέλλονται τμήματα, συγχωνεύονται τάξεις, βγαίνουν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί. Σε μια τέτοια περίπτωση στο Δήμο Χανίων με τον τρόπο αυτό θα παραμείνουν μόνο δυο 12θέσια σχολεία (διπλά τμήματα ανά τάξη) από 27 που είναι τώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Χανίων καταγγέλλει τη μεθόδευση αυτή γιατί:

α)     Δημιουργεί τάξεις που στενάζουν από παιδιά σε κτίρια και αίθουσες ανεπαρκείς.

β)     Κλείνουν σχολεία της επαρχίας και αυξάνουν τις καθημερινές ταλαιπωρίες των παιδιών σε μετακινήσεις.

γ)     Καθώς η εξατομίκευση της διδασκαλίας είναι αδύνατη σε  πολυπληθή τμήματα, αυξάνονται οι ανάγκες ενισχυτικής διδασκαλίας και αντισταθμιστικής αγωγής (π.χ. αντιμετώπιση δυσλεξίας κ.τ.λ.).

δ)     Αυξάνεται το ήδη μεγάλο κόστος των μετακινήσεων με λεωφορεία και ταξί.

ε)     Δημιουργείται τεχνηέντως ένα ψευδές «πλεόνασμα» εκπαιδευτικών που θα αποτελέσουν δεξαμενή διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.

στ) Δεν λαμβάνει υπόψη ότι οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας (βουνά, νησιά, μικρά χωριά) δεν επιτρέπουν τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας όπως στη βόρεια Ευρώπη.

Η επικείμενη κατάργηση των οργανικών θέσεων δεν είναι μια τεχνική λεπτομέρεια της εκπαίδευσης. Θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση, το σχολείο των πολλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χανίων καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε πολίτη να δώσουν τη μάχη για ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

 Να έχουμε ανοιχτά τα μάτια για μην έχουμε κλειστά σχολεία!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ