14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναβάζουν το χαράτσι-Είναι πολιτικά αναξιόπιστοι

Ημερομηνία:

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την κατηγορεί για πολιτική αναξιοπιστία, αναφορικά με το σχέδιο για την διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και την λήψη νέων μέτρων.«Έρμαιο των δανειστών» αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «πλήρη πολιτική αναξιοπιστία» αναφορικά με τα σχέδια για την διατήρηση του «χαρατσιού» της ΔΕΗ. Παράλληλα, η Αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρθηκε και στην κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, επισημαίνοντας πως «ενώ παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τελικά είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών».
Τέλος, η ανακοίνωση κάνει λόγο και για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, δηλώνοντας πως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ «έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έχει θέσει αφήνοντας στην πορεία τους την κοινωνία και την οικονομία διαλυμένες».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Παρά την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα σχέδια για διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ δείχνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές.
Τελικά η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, που παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών!
Η λήψη νέων μέτρων μέσω των περίφημων ρητρών απόκλισης είναι το επόμενο βήμα για μια κυβέρνηση όμηρο σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έχει θέσει, αφήνοντας στην πορεία τους την κοινωνία και την οικονομία διαλυμένες. Από ότι φαίνεται, όμως, το πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν είναι τα 500.000 νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα, δεν είναι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, ούτε τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, αλλά το πώς θα υλοποιήσει μέχρι τέλους ένα πρόγραμμα καταστροφής και ισοπέδωσης»

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ