25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η διοίκηση του ΕΣΡ

Ημερομηνία:

Προκλητική η άδεια εθνικής εμβέλειας στονΚαρατζαφέρη

Σφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης του ΕΣΡ εξαπέλυσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την άδει εθνικής εμβέλειας που παραχώρησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ART, πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Ο κ. Μουλόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ζήτησε να τηρηθούν οι νόμοι και να γίνει «δημόσιος διάλογος με διαφάνεια και με κανόνες που θα είναι για ειδικού σκοπού εταιρείες», ενώ χαρακτήρισε προκλητική και παράνομη την απόφαση για την παραχώρηση άδειας εθνικής εμβέλειας στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Τόνισε ακόμη ότι η διοίκηση του ΕΣΡ είναι παράνομη μιας και ο πρόεδρός του έχει συμπληρώσει έντεκα χρόνια στη θέση του, ενώ το ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος είναι τα τέσσερα.

«Το ίδιο το συμβούλιο δε σέβεται τον εαυτό του» ήταν τα λόγια του κ. Μουλόπουλου.

Επέμεινε ακόμη ότι πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δημόσιας τηλεόρασης, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι ένα μοντέλο τύπου BBC μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα με κάποιες ιδιαιτερότητες.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει μακριά από παρεμβάσεις καθώς πιστεύει ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου πρέπει να ασκείται κάνοντας κριτική, ακόμη και σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μουλόπουλος ζήτησε να τηρηθούν οι νόμοι και στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να γίνει πραγματική νομική διείσδυση στο θέμα, για το οποίο ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί οι επιταγές του πρώτου μνημονίου. Δεν μπορεί να παραμένουν μετά από 25 χρόνια με προσωρινή άδεια οι σταθμοί, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα ενημέρωσης είπε ότι προτεραιότητα αποτελεί η δημόσια τηλεόραση και κατά δεύτερο λόγο ένα πλαίσιο για την ψηφιακή, την ιδιωτική τηλεόραση, που θα επιτρέπει να μην υπάρχουν ολιγοπώλια σε αυτόν τον τομέα και τόνισε καταλήγοντας ότι πρέπει να γίνει «δημόσιος διάλογος με διαφάνεια και με κανόνες που θα είναι για ειδικού σκοπού εταιρείες».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ