17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστιο σκάνδαλο η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Ημερομηνία:

«Ενα τεράστιο σκάνδαλο κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, την οποία η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει μέχρι τον προσεχή Μάρτιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι «το σκάνδαλο αυτό έχει να κάνει με το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο θα καρπωθεί ο ιδιώτης – αγοραστής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσει τη σύμβαση για την παραχώρηση της ΕΥΑΘ, την οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να την κρατάει κρυφή, αν και της έχει ζητηθεί να την καταθέσει στη Βουλή».
Η αξιωματική αντιπολιτευση υπενθυμίζει ακόμη ότι παραγγέλθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απιστίας, όσον αφορά τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, και της απάτης όσον αφορά τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής αλλά και άλλα αδικήματα εις βάρος της ΕΥΑΘ. Τέλος, επαναφέροντας το ζήτημα του δημοψηφίσματος δηλώνει πως «βρισκόμαστε στο πλευρό του κινήματος που δημιουργήθηκε στην πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και ζητάμε για μια ακόμη φορά από το δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τους περιφερειακούς δήμους, να πάρουν σαφή θέση και να ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το τεράστιο αυτό θέμα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ