21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Επιλεκτική η στάση της ΔΕΗ απέναντι στην ΚΡΗΤΗ ΤV1 και ΚΡΗΤΗ FM 1015

Ημερομηνία:

Πρέπει άμεσα να επανασυνδέσει το ρεύμα με λογικό διακανονισμό | Την όλη διασταση της επιλεκτικής και άκαμπτης στάσης σε βάρος των ΚΡΗΤΗ TV1 και KΡHTH 101,5 FM από τη ΔΕΗ καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ αρνείται πεισματικά να συναινέσει σ’ ένα διακανονισμό της οφειλής των δύο ΜΜΕ κατά τον ίδιο τρόπο που εγίνετο και στο παρελθόν και με τη στάση της αυτή επιχειρεί να φιμώσει τις αντιμνημονιακές φωνές του τόπου μας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θίγει και ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τις εφημερίδες, την κατάργηση του ειδικού τιμολογίου των ΕΛΤΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Τις μέρες αυτές η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ FM και ΚΡΗΤΗ TV1 και αρνείται να δεχτεί τον διακανονισμό που προτείνει η συγκεκριμένη επιχείρηση με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Τα παραπάνω ΜΜΕ μαζί με την εφημερίδα ΑΓΩΝΑΣ είναι από τα παλαιότερα στο νομό και χρόνια τώρα συνεισφέρουν στην πλουραλιστική πληροφόρηση και την προβολή των προβλημάτων του τόπου μας. Ιδιαίτερα δε μετά το μνημόνιο έχουν μια σαφή αντιμνημονιακή στάση.

  • Επειδή οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ήδη από το πρώτο μνημόνιο με την ψήφιση του άρθρου 48 (μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση του ειδικού τιμολογίου των ΕΛΤΑ που ισχύει εδώ και δεκαετίες αποτελώντας τον πυλώνα διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων, τη διανομή τους δηλαδή σε συνδρομητές) του Μεσοπρόθεσμου έχουν επιδοθεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί καίρια η λειτουργία και ελεύθερη έκφραση του Περιφερειακού Τύπου με προφανή στόχο να “εξαφανίσει” κάθε αντίλογο που εμφανίζεται στην κοινή γνώμη, αφού η οικονομική ανεξαρτησία των περιφερειακών ΜΜΕ αποτελεί κίνδυνο για τα σχέδια της τρόϊκας.
  • Επειδή η στάση της ΔΕΗ μπορεί να θεωρηθεί επιλεκτική όταν γνωρίζουμε τις χαριστικές ρυθμίσεις πανελλαδικά σε επιχειρηματίες (π.χ. Μυτιληναίος), ή χρησιμοποιείται ως μέσο για την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής (βλέπε χαράτσια), ή όπως καταγγέλλει με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας Νικολόπουλος «κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια στους μεγαλoπαράγοντες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που εξαπατούν ασύστολα το ελληνικό δημόσιο και δρουν εις βάρος των πολιτών» αναφερόμενος στο γεγονός «ότι η εταιρεία Τηλέτυπος (MEGA) προχωρούσε σε ρευματοκλοπή ζημιώνοντας τεράστια ποσά την ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο»
  • Επειδή παρατηρούμε μια διευκόλυνση των μεγάλων συγκροτημάτων έναντι των μικρών στο χώρο των ΜΜΕ.
  • Επειδή κυρίως η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό

Πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ πρέπει άμεσα να επανασυνδέσει το ρεύμα και παράλληλα να βρει τρόπο διευκόλυνσης και διακανονισμού για την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων της παραπάνω επιχείρησης.

Συγκινητική η συμπαράσταση των πολιτών

Σημειώνεται ότι καθημερινά με κάθε τρόπο μέσα από το διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου, από όλη την Κρήτη αλλά και με επισκέψεις στα γραφεία μας Χανιώτες απ’ όλα τα μέρη του νομού εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τη διεύθυνση των σταθμών ενώ παράλληλα εκδηλώνουν και την αγανάκτησή τους για τη ΔΕΗ και όσους κρύβονται πίσω από την τακτική της.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τις απειλές που δεχτήκαμε τουλάχιστον δύο φορές τελευταία σε πολύ έντονο και υβριστικό ύφος από τον Χανιώτη βουλευτή της Ν.Δ. και αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εκτός από τις απειλές που πήραν και τη μορφή των δημόσιων δηλώσεών του ότι θα μας υποβάλλει μήνυση μας «φοβέρισε» και με ΚΛΕΙΣΙΜΟ!!

Για την ιστορία οφείλουμε να αναφέρομε όπως δημοσιεύσαμε και χθες, ότι η αρμόδια δικαστής απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μας κατά της ΔΕΗ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Στέλεχος της τοπικής κοινωνίας που αγανάκτησε ασφαλώς από τη σε βάρος μας εχθρική συμπεριφορά της ΔΕΗ μας είπε:

"google ad"

Ερευνήσετε να μάθετε ποιος μεταξύ άλλων πολύ επώνυμος Χανιώτης έκανε εκτατεμμένης μορφής ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ για τις ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις του και πώς το πρόστιμο των 500.000 ευρώ κατάντησε 25.000 μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις τοπικών αρχόντων από διαφορετικά μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης.

«Είναι ντροπή η όλη συμπεριφορά τους».

Από τη μία, δηλαδή, επεμβαίνουν υπέρ του κλέφτη και από την άλλη κυνηγούν λυσσαλέα τις μη αρεστές σ’ αυτούς φωνές ενώ κόβουν το ρεύμα στους φτωχούς και άνεργους.

Να είναι έτσι;

Πάντως η σιωπή τους είναι ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ…

 

Διαβάστε τα σχετικά θέματα:

Επίθεση σε REAL FM & ΜΜΕ: Θέλουν να σιωπήσουν οι αντιμνημονιακές φωνές

Νικολόπουλος: «Το ΜΕGA έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ»

Στην εντατική τα media χωρίς οξυγόνο

Δείτε επίσης:

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Σήμερα στις 10 π.μ. η εκδίκαση των ασφαλιστικών από την ΚΡΗΤΗ ΤV1 και τον KPHTH FM 1015 κατά της ΔΕΗ

Στο στόχαστρο

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...