14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

ΣΥΡΙΖΑ: 1940, το ΟΧΙ το είπε ο λαός – 2011, το ΟΧΙ το λέει πάλι ο λαός

Ημερομηνία:

Η χώρα μας βρίσκεται κάτω από νέα απειλή, την απειλή του ΔΝΤ και της Τρόικας των ανεξέλεγκτων αγορών, των τραπεζιτών και των διεθνών οίκων αξιολόγησης, που είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα  ευκαιριών για το κεφάλαιο, βάζοντας την στο μάτι του κυκλώνα των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων και ανακατατάξεων.

Αυτή την ώρα που από τα πιο επίσημα χείλη συνομολογείται ότι έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, που οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» αποδέχονται μαζί με το κούρεμα του χρέους κατά 50% και το νέο σχέδιο για την παραπέρα δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, την μόνιμη επιτροπεία, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα του αέρα, του νερού, του ήλιου και της θάλασσας, όλου του υπέργειου και υπόγειου πλούτου της χώρας μας, ο λαός επιβάλλεται να πει και πάλι το δικό του ΟΧΙ.

Το ποτάμι των διαδηλωτών που πλημμύρισε τους δρόμους στις 19 και 20 του Οκτώβρη δεν γυρίζει πίσω. Θα βρίσκεται στους δρόμους, στις επόμενες μάχες, μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν στην αναξιοπιστία, στην αναξιοπρέπεια, στην εθνική ταπείνωση, στο ΔΝΤ, στην Τρόικα, μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέχρι να αλλάξει αυτή η πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να ξαναγυρίσει η ελπίδα και το χαμόγελο σ αυτό τον τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα είναι παρών σε όλους αυτούς τους αγώνες, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς την ενεργητική συμμετοχή του λαϊκού κινήματος τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.  Παράλληλα παλεύει και υπογραμμίζει την ανάγκη για την ενότητα της αριστεράς ως πυρήνα ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, απαραίτητη προϋπόθεση για μια άλλη πολιτική που θα διασφαλίζει την δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, τα κοινωνικά δικαιώματα..

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...