14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, σχεδιάζει να τοποθετήσει στη Νέα Χώρα ο Δήμος Χανίων

Ημερομηνία:

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ σχεδιάζει να τοποθετήσει ο Δήμος Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το σύστημα αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι πλήρως αυτόνομο αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

  • Παροχή πλήρους αυτονομίας σε ΑμεΑ για την πρόσβαση τους στη θάλασσα
  • Ασφαλές για χρήστες και άλλους λουόμενους
  • Χωρίς αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον
  • Φιλικό προς το περιβάλλον, ενεργειακά αυτόνομο (ηλιακή ενέργεια).

Με τη χρήση της καινοτομίας δίνονται οι δυνατότητες αφενός της προσβασιμότητας στους πολίτες με αναπηρίες, αφετέρου της εξειδίκευσης σε άλλους τομείς, όπως ξεναγοί με ειδικές γνώσεις για ΑμεΑ.

Επίσης η υποδομή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με επιχειρηματικούς κλάδους στον τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο τόσο της ευαισθητοποίησης αλλά και της σχεδίασης συστημάτων προσβασιμότητας.

Τη Δευτέρα 23/05/2016 θα φθάσει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για την έγκριση προμήθειας της συσκευής και σε περίπτωση αποδοχής ακολουθεί διαγωνισμός όπως προβλέπεται.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...