16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σφοδρή επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: Στοχοποιείτε την εστίαση

Ημερομηνία:

Για στοχοποίηση του κλάδου της εστίασης που αριθμεί 80.000 επιχειρήσεις και 330.000 εργαζόμενους κατηγόρησε την κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά, κι ανέφερε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε είναι και πάλι ανεπαρκή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συζήτησε τις συνέπειες που έχει στον κλάδο το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος, Γ. Κουράσης γενικός γραμματέας, Αντ. Ανδριανάκης, Β. Βασιλάκης και Μαίρη Τσακίρογλου στελέχη ομοσπονδίας.

Επίσης πήραν μέρος οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου, Μ. Κατρίνης, Α. Πουλάς, καθώς και οι Απ. Πόντας γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης και Στ. Κομνηνός γραμματέας Τομέα Μικρομεσαίων.

Η κ. Γεννηματά τόνισε σε δηλώσεις της ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι αφήνονται στη τύχη τους. Γι’ αυτό, όπως είπε «προτείνουμε στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα και θα παλέψουμε μέσα και έξω από τη Βουλή να θεσμοθετηθούν πριν να είναι αργά.

Συγκεκριμένα απαιτείται:

1) Ειδικό Πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για την στήριξη του κλάδου που θα δοθεί με βάση τη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Επιπλέον η επιστρεπτέα Προκαταβολή, από όσες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν πάρει, να επιστραφεί μόνο κατά 50%.

2) Όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις, να δοθεί επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για 6 μήνες.

3) Επιδότηση του ενοικίου από το κράτος κατά 40% για 6 μήνες.

4) Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων τους προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στις 30/04/2021.

5) Μείωση της καταβολής των τελών στους Δήμους (για τραπεζοκαθίσματα, πλατείες κλπ).

6) Αναστολή των πλειστηριασμών της Α΄ κατοικίας.

Και επίσης :

7 )Να αλλάξει η Κυβερνητική απόφαση που απαγορεύει στα εστιατόρια το take away σε περιοχές με lockdown, αλλά το επιτρέπει στα super market και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ