14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ντ. Μπακογιάννη για Κ. Μουτζούρη: “Είναι ένας άνθρωπος που κάνει σόου”

Ημερομηνία:

Με συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ η Χανιώτισσα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε σε σφοδρή επίθεση εις βάρος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη για το προσφυγικό κατηγορώντας τον για λαϊκισμό.

Πιο αναλυτικά στις δηλώσεις της είπε τα εξής:

 Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο που κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια. Eίναι ένας άνθρωπος που κάνει σόου.

Δεν τον στηρίξαμε, διότι αυτόν τον λαϊκίστικο πολιτικό λόγο τον είχε και προεκλογικά ο κ.Μουτζούρης. Τώρα τον κορυφώνει. Δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό συνομιλητή και θεσμικό παράγοντα.

Την ώρα που καίγεται το σύμπαν,την ώρα που υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα,την ώρα που ο λαός είναι πληγωμένος και δεν έχει εμπιστοσύνη,δεν μπορεί οι ταγοί της δημοκρατίας που οφείλουν να επιδείξουν ψυχραιμία,σεβασμό στους θεσμούς και συνεργασία να συμπεριφέρονται κατ’αυτόν τον τρόπο

Ο στόχος μας είναι να φύγουν όσοι δεν είναι πρόσφυγες. Και μπορούν να φύγουν ως εξής: 1)Εφαρμόζοντας τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό γίνεται πια μέσα σε 26 ημέρες.

2) Με την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ευρώπη ώστε τα αεροπλάνα που παίρνουν τους Αφγανούς από το Μόναχο να παίρνουν και τους δικούς μας, διότι τα δικά μας αεροπλάνα δεν γίνονται δεκτά.

Αυτοί που έγδυσαν, που έδειραν τους αστυνομικούς είμαι βέβαιη ότι δεν εκφράζουν τους νησιώτες.

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιό της γιατί είναι η μοναδική μας ελπίδα να φύγουν οι μετανάστες. Εάν δεν είναι σε κλειστά κέντρα δεν ξέρουμε που είναι και αν μπουν στην ενδοχώρα θα εξαφανιστούν.

Δεν αξίζει στους νησιώτες μας αυτή η εικόνα της σημερινής Μόριας, δεν αξίζει να γίνεται μπάχαλο στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε μια κλειστή δομή με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια.

Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι, πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο και να κριθούμε από το αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μουτζούρης προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όμως εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου ως ανεξάρτητος δίχως τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ