19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχέδια για χειμερινούς τουρίστες στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη. Ενα μεγάλο τουριστικό και εμπορικό πρότζεκτ που βρίσκεται στα σκαριά με τη σύμπραξη Κρητικών και Τούρκων επιχειρηματιών θα φέρει, αν όλα πάνε καλά, φέτος τον χειμώνα στην Κρήτη περισσότερους από 50.000 συνταξιούχους Γερμανούς τουρίστες, αποκαλύπτει δημοσίευμα της ηρακλειώτικης εφημερίδας Πατρίς.

Το εγχείρημα αφορά σε ένα φιλόδοξο σχέδιο που τώρα βρίσκεται σε προχωρημένη φάση οργάνωσης και έχει ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία στην Κύπρο, την Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι.

Η ιδέα είναι απλή. Οι τουρίστες θα ταξιδεύουν στην Κρήτη από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Απριλίου με πολύ οικονομικά πακέτα, θα κάνουν διακοπές 1 εβδομάδα σε 4άστερα και 5αστερα ξενοδοχεία, θα συμμετέχουν σε εκδρομές σε όλη την Κρήτη και τρεις φορές την εβδομάδα θα μεταφέρονται σε συγκεκριμένα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο για να ψωνίζουν δερμάτινα είδη, χαλιά, υφαντά και κοσμήματα.

Το “κλειδί” αλλά και το ρίσκο στην επιτυχία του προγράμματος είναι να αποδώσει το κομμάτι των αγορών που θα καλύψει τις απώλειες από το ιδιαίτερα φθηνό πακέτο διακοπών. Γεγονός είναι ότι κάθε εβδομάδα θα βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Κρήτης 1.200 τουρίστες.

Πάντως το ίδιο πρόγραμμα λειτουργεί πολύ επιτυχημένα εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, όπως την Κύπρο και το Ντουμπάι με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών. Αν πάει καλά και στην Κρήτη, ο αριθμός των τουριστών που θα έρχεται σε δεύτερη φάση θα διπλασιαστεί και το σχέδιο θα επεκταθεί ώστε μετά τους Γερμανούς να ακολουθήσουν Σκανδιναβοί, Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι.

Προχωρημένες συζητήσεις

Οι πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι οι Τούρκοι βρίσκονται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία με μεγάλο και γνωστό Κρητικό τουριστικό επιχειρηματία που θα αναλάβει το κομμάτι της φιλοξενίας και των ξεναγήσεων αλλά και κορυφαία αεροπορική εταιρεία που θα αναλάβει το μεταφορικό έργο με πτήσεις τσάρτερ.

Για φέτος έχει προγραμματιστεί η λειτουργία 6 ξενοδοχείων στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, από τη Χερσόνησο μέχρι την Αμμουδάρα και από τη Σκαλέτα μέχρι την Γεωργιούπολη για την διαμονή των τουριστών.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα παραμείνουν ανοικτά τον χειμώνα μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης και για άλλους τουρίστες που θέλουν να κάνουν αυτή την εποχή διακοπές στην Κρήτη, ενώ αν το σχέδιο αποδώσει στο πρόγραμμα θα ενταχθούν περισσότερες μονάδες.

Το σημαντικό αυτό εγχείρημα που συνδυάζει τα ψώνια με τις διακοπές θα βάλει επιτέλους για πρώτη φορά την Κρήτη στον χάρτη των χειμερινών ταξιδιωτικών προορισμών ενισχύοντας -το σπουδαιότερο- την οικονομία του νησιού σε μια δύσκολη εποχή για όλους.

patris.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...