22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχέδιο Β: «Αν το εθνικό νόμισμα είναι αντισυνταγματικό, εμείς είμαστε κατά του Συντάγματος»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή τους, το Σχέδιο Β” σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου με την «στροφή» του Σύριζα και το νέο μνημόνιο, και καταγγέλουν την προπαγάνδα που εξαπολύεται ενάντια σε όσους προτείνουν την εναλλακτική λύση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Χαρακτιριστικά αναφέρουν: Την ίδια στιγμή με την παιδική χαρά αυτών των έξι μηνών, τους ερασιτεχνισμούς, τα άλλα αντ” άλλων, τα ψεύδη, τις συνεχείς απάτες ενάντια στο λαό με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα, τα επινοήματα τύπου χακάρισμα των ΑΦΜ, τις αποκαλύψεις για δήθεν αντιπερισπασμούς που γίνονταν μόνο σε εκπροσώπους των hedge funds, τα κατά πρωθυπουργικήν φαντασίαν «σχέδια άμυνας» που οδήγησαν σε αφάναστη  ταλαιπωρία και την απόγνωση τους πολίτες, την υιοθέτηση της πιο αντιδραστικής θεωρίας ότι είναι εθνικός κίνδυνος το εθνικό νόμισμα,  καταφέρνουν να προκαλέσουν κι ένα δεύτερο, ακόμα μεγαλύτερο κακό. Να εμφανίσουν ως γελοίο, αφερέγγυο και ολέθριο ένα εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Σχέδιο Β: αν το εθνικό νόμισμα είναι αντισυνταγματικό, εμείς είμαστε κατά του Συντάγματος»

«Ο εξαιρετικός για την ηθική προσήλωση στις αρχές πρωθυπουργός Τσίπρας και ο εξαιρετικός για την επιστημονική αρτιότητα πρώην υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης, μαζί με όλη την εξαιρετική ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφεραν μέσα σε έξι μήνες να φέρουν την Ελλάδα στην οξύτερη κρίση από την έναρξη της εποχής της τρόικα. Οδήγησαν  στο τρίτο μνημόνιο, πολύ πιο επαχθές και δουλικό και από τα δύο προηγούμενα.

Δεν έκαναν όμως μόνον αυτό. Την ίδια στιγμή με την παιδική χαρά αυτών των έξι μηνών, τους ερασιτεχνισμούς, τα άλλα αντ” άλλων, τα ψεύδη, τις συνεχείς απάτες ενάντια στο λαό με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα, τα επινοήματα τύπου χακάρισμα των ΑΦΜ, τις αποκαλύψεις για δήθεν αντιπερισπασμούς που γίνονταν μόνο σε εκπροσώπους των hedge funds, τα κατά πρωθυπουργικήν φαντασίαν «σχέδια άμυνας» που οδήγησαν σε αφάναστη  ταλαιπωρία και την απόγνωση τους πολίτες, την υιοθέτηση της πιο αντιδραστικής θεωρίας ότι είναι εθνικός κίνδυνος το εθνικό νόμισμα,  καταφέρνουν να προκαλέσουν κι ένα δεύτερο, ακόμα μεγαλύτερο κακό. Να εμφανίσουν ως γελοίο, αφερέγγυο και ολέθριο ένα εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Την εικόνα γελοιότητας που έρχεται από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί το κατεστημένο, κι όχι μόνο με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, να αξιοποιήσει για να  στερεώσει την θέση του για την παραμονή στο ευρώ, αναθαρρημένο από το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξαναφέρει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνώσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ελλάδας. Έφτασαν επώνυμοι δικηγόροι της Αθήνας να ζητούν, με νομικές ακροβασίες, η υποστήριξη στο εθνικό νόμισμα να θεωρείται ωμή παραβίαση του Συντάγματος και να τιμωρείται αυστηρά.

Το Σχέδιο Β, που πάντα απευθύνθηκε με ειλικρίνεια στην ελληνική κοινωνία, θα κάνει ότι μπορεί για να μη υλοποιηθεί η δεύτερη πράξη της προδοσίας των ιδεών της αριστεράς από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μετά την υιοθέτηση του μνημονίου η διακωμώδηση και η απαξίωση κάθε αντιμνημονιακής επιλογής. Καλούμε τις άλλες αριστερές δυνάμεις με παρόμοιες προσεγγίσεις να αγωνισθούμε από κοινού. Καλούμε την Αριστερή Πλατφόρμα να προχωρήσει με τόλμη, να μη αφήσει να καλυφθεί με ένα νέφος αποδόμησης, φθοράς και σήψης που με επιτυχία δυστυχώς επιχειρεί να περιβάλλει αυτήν και τα στελέχη της η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας πραγματικές αντιφάσεις της, όπως «όχι στο τρίτο μνημόνιο, ναι στην κυβέρνηση.

Όσο για τους διαπρεπείς νομικούς ένα πράγμα έχουμε να τους πούμε: Αν το εθνικό νόμισμα είναι αντισυνταγματικό, εμείς είμαστε κατά του Συντάγματος. Κοπιάστε λοιπόν. Τίποτε δεν θα μας σταματήσει μπροστά στην ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας μας από την καταστροφή, του λαού μας από την στέρηση και τον εξευτελισμό».

hitandrun.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...