20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχέδιο «θα σας πάρουμε το σπίτι και θα σας το νοικιάσουμε»

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση αντί για προστασία της πρώτης κατοικίας ετοιμάζει σχέδιο «Θα σας πάρουμε το σπίτι αλλά μην φοβάστε, θα σας επιτρέπουμε να μείνετε ως ενοικιαστές» σχολιάζει ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικαλούμενος την έκτη έκθεση «μεταμνημονιακής εποπτείας» της Κομισιόν, που αναφέρεται σε κυβερνητικό σχέδιο «πώλησης και εκμίσθωσης» πρώτων κατοικιών.

Το απόσπασμα που επικαλείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει:

«Το σχέδιο περιέχει επίσης πρόταση για σχέδιο πώλησης και εκμίσθωσης, σύμφωνα με το οποίο η κύρια κατοικία των επιλέξιμων δανειοληπτών θα μπορούσε να αγοραστεί από κρατική οντότητα και να εκμισθωθεί στον δανειολήπτη, με δυνατότητα επαναγοράς, ενώ ευάλωτοι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα δικαιούνται επιδότηση για το μίσθωμα του μισθωμένου ακινήτου.»

Προκύπτει ότι η κυβέρνηση αντί για προστασία της πρώτης κατοικίας ετοιμάζει σχέδιο «Θα σας πάρουμε το σπίτι αλλά μην φοβάστε, θα σας επιτρέπουμε να μείνετε ως ενοικιαστές» σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που παράλληλα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης:

  • Να αναβάλει την αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2021
  •  να καταργήσει την ηλεκτρονική προδήλωση των υπερωριών που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο Τσακαλώτος, «το κείμενο αναφέρει ότι

• Το 25% των εργαζομένων (πάνω από 1 εκ. εργαζόμενοι) βρέθηκαν σε αναστολή. Δηλαδή έγιναν επιδοματούχοι άνεργοι

• τον Ιανουάριο υπήρχαν 1.3 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου (τα στοιχεία Μάρτιου του ΓΛΚ τις εμφανίζουν στα 1.8 δις).

Καταλαβαίνω ότι ο πήχης του υπουργού είναι χαμηλά. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε ότι η απόφαση του Eurogroup για την δανειοδότηση από τον ESM ήταν «πολύ καλή συμφωνία» και «σύμφωνα και με τις ελληνικές θέσεις» και μετά δήλωσε ότι δεν θα γίνει χρήση του πακέτου.

Ο ίδιος άνθρωπος που χθες ανακοίνωσε μείωση μισθών 20% στον ιδιωτικό τομέα ως μέτρο στήριξης της οικονομίας. (ή 16% του μικτού μισθού αλλά 20% του καθαρού όπως έσπευσε να… καθησυχάσει τον κόσμο ο κ. Βρούτσης).

Αλλά η ικανοποίηση από το κείμενο και τις δεσμεύσεις αυτές μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Η απώλεια της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών και η αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...