20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα οι δανειολήπτες στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Για τρίτη φορά έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια
Τις επόμενες κινήσεις τους παράλληλα με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και πίεσης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου σχεδιάζουν οι δανειολήπτες του νομού, οι οποίοι για μία ακόμα φορά χθες – τρίτη κατά σειρά – κατάφεραν να μην πραγματοποιηθεί κανείς από τους έξι πλειστηριασμούς ακινήτων επιχειρηματιών που ήταν προγραμματισμένοι.

Ειρηνικά συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο των δικαστηρίων, όπου προσήλθαν μόνο οι συμβολαιογράφοι και δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πολίτες για να καταθέσουν προσφορές στους πλειστηριασμούς.

Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που έχουν κάνει οι δανειολήπτες, μετά τη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής. Το επόμενο βήμα είναι η επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου Δανειοληπτών Κρήτης, που υφίσταται εδώ και χρόνια και η διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων μελών τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια εξετάζονται μία σειρά από ενέργειες προκειμένου οι δανειολήπτες να καταστήσουν σαφές και στο κράτος και στις τράπεζες ότι δεν θα ανεχθούν να χάσουν τα ακίνητα τους «έναντι πινακίου φακής», «χτυπημένοι» από την οικονομική κρίση για την οποία οι ίδιοι δεν είναι οι κύριοι υπαίτιοι.

Ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της συντονιστικής επιτροπής, είναι το γεγονός ότι συνεχώς υπάρχει εντονότερο ενδιαφέρον για τις κινήσεις του συλλόγου και μάλιστα χθες στα δικαστήρια παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Καταναλωτών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου από τα Χανιά, που δήλωσαν όχι μόνο τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που συντεταγμένα ξεκίνησε από το Ρέθυμνο, αλλά και την πρόθεση συμπολιτών τους στον γειτονικό νομό να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε ανάλογες κινήσεις πίεσης προς το κράτος και τις τράπεζες.

«Πρέπει όλοι οι πολίτες που σήμερα περνάνε δύσκολα να σηκωθούν από τους καναπέδες τους, να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Δεν είναι λύση να κοιτάζουμε αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας χωρίς να πολεμάμε», δήλωσε χθες δανειολήπτης που βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση.

«Δεν φταίνε οι επιχειρηματίες για την οικονομική ύφεση, δεν φταίνε που οι τζίροι έχουν πέσει και πλέον, αν και το θέλουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», συνέχισε ο ίδιος, καλώντας ακόμα περισσότερους ρεθυμνιώτες να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνουν και διαδικασίες προσφυγής σε δικαστικά μέσα, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα, κατά των τραπεζικών αυθαιρεσιών και ήδη γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια με τη συνδρομή έμπειρων δικηγόρων.
Α.Κ. / goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ