18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σχεδιασμός για καινοτόμο τουριστικό συγκρότημα στην Κρήτη που θα βασίζεται στην ολιστική ιπποκρατική θεωρία περί ρύθμισης των μεταβολικών οδών με φυσικά μέσα

Ημερομηνία:

Ενα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με ξενοδοχεία και επιπλωμένες κατοικίες πρόκειται να κατασκευασθεί στην περιοχή Υψος στην Κέρκυρα, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται για τη δημιουργία ενός καινοτόμου τουριστικού συγκροτήματος στην Κρήτη, το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες υπηρεσίες διαμονής σε συνδυασμό με εξειδικευμένα προγράμματα τουρισμού υγείας, ευεξίας και κρητικής διατροφής.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, εγκρίθηκε η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, καθώς και των περιβαλλοντικών όρων αυτού σε έκταση 245 στρεμμάτων της εταιρείας Corfu Gardens A.K.TE.ΞΕ. στην Κέρκυρα, στην οποία λειτουργούσε παλαιότερα το Club Mediterranee. Το σύνθετο κατάλυμα δυναμικότητας 734 κλινών θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa). Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία Λέσχης Σκαφών, αθλητικών γηπέδων και άλλων συμπληρωματικών εγκαταστάσεων.

Eξάλλου, στην ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη δημιουργία ενός καθετοποιημένου τουριστικού συγκροτήματος στην Κρήτη, το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες υπηρεσίες διαμονής σε συνδυασμό με την υλοποίηση των πρωτοποριακών προγραμμάτων IMMOT (Εξυπνων Μεσογειακών Μεταβολικών Ομοιοστατικών Θεραπειών) αναφέρθηκαν, χθες, οι ιδρυτές της Eucrasia, Γιώργος Λέων και Κλήμης Ασίκογλου.

Η Eucrasia με εμπειρία 20 ετών επιστημονικής έρευνας σε περισσότερες από 12.000 περιπτώσεις, δημιούργησε τα παραπάνω προγράμματα, τα οποία βασίζονται στην ολιστική ιπποκρατική θεωρία περί ρύθμισης των μεταβολικών οδών με φυσικά μέσα, δηλαδή διατροφή, άσκηση, χαλάρωση και αποκατάσταση.

Ολες οι θεραπείες του προγράμματος πραγματοποιούνται στη διεθνή αλυσίδα Six Senses Spa στα Elounda Hotels and Resorts στην Ελούντα της Κρήτης, ενώ η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο συμφωνιών για την επέκταση των προγραμμάτων της σε δύο ακόμη κορυφαία ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Πελοπόννησο.

H εταιρεία απέσπασε διεθνή διάκριση από το Conde Nast Traveller για τον Τουρισμό Υγείας στον τομέα της καινοτομίας και της διεθνούς επιχειρηματικότητας, καταλαμβάνοντας την 1η θέση μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...