14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σχολή γονέων και στον Δήμο Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας τμημάτων επιμόρφωσης και ψυχολογικής υποστήριξης γονέων στο Δήμο Αποκορώνου από το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Νομό Χανίων. 

Στόχος των ομάδων που θα συσταθούν είναι η ενημέρωση και η στήριξη των γονέων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σε διάφορες φάσεις της ανάπτυξής τους.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αποκορώνου την Α/βάθμια, την Β/Βάθμια εκπαίδευση Χανίων και εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προγράμματα που παρέχονται είναι τα εξής:

1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή (50 ώρες)

2. Διαπροσωπικές σχέσεις (25 ώρες)

3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία (25 ώρες)

4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας (25 ώρες)

5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (25 ώρες)

6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (25 ώρες)

7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια (25 ώρες)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άτομα τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων σε τμήμα της Σχολής Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση μίας απλής αίτησης (χωρίς κατάθεση δικαιολογητικών), η οποία έχει αναρτηθεί:

Στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδα της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων www.dipechan.gr

"google ad"

• Στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων dide.chan.sch.gr και

• Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αποκορώνου www.apokoronas.gov.gr

Επίσης, αιτήσεις διατίθενται και κατατίθενται συμπληρωμένες

• Στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Αποκορώνου, στην Αικατερίνη Κοτσιφάκη, τηλ 28253-40308,

• Στο ΚΕΠ Ασή Γωνιάς, τηλ 2831-340320

• Στο ΚΕΠ Αρμένων, τηλ 2825-340500

• Στο ΚΕΠ Βάμου, 2825-340200

• Στο ΚΕΠ Γεωργιούπολης, τηλ 2825-340720

• Στο ΚΕΠ Φρε 28253-40700

• Ή στους διευθυντές των σχολείων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: ktistaki@hotmail.com και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ