20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής

Ημερομηνία:

Η προπαγάνδα και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, όπως η COSCO, η κατασκευή του αγωγού TAP, η συμφωνία VODAFONE-WIND, συμβαδίζουν με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες 12.500 εργαζομένων, την επέκταση της φοροληστείας, καθώς και νέες περικοπές σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΠΥΥ.

Επιβεβαιώνεται ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις πάνε χέρι χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στο 1,5 εκ. ανέργων και το συνεχές κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως ο «Κατσέλης», που οδηγούν στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους.

Ο λαός χρειάζεται να απορρίψει και την προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποκλίνονται στα μονοπώλια και την ΕΕ, λέγοντας ότι με τη δική τους συνταγή διαχείρισης του «ευρωμονόδρομου», μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου. Τώρα χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...