20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σχόλιο του ΚΚΕ για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και τη συνεχιζόμενη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος

Ημερομηνία:

Στόχος της συγκυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού και η επέκτασή του με τη φορολόγηση των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων. Την ίδια στιγμή ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, κινητής και ακίνητης περιουσίας για όσους δε θα μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

Η χθεσινή κυβερνητική δήλωση για πλειστηριασμούς ακόμη και στην πρώτη κατοικία για δάνεια στις τράπεζες, ακόμη και αν διαψεύστηκε στη συνέχεια, έρχεται μόνο να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν την οργανωμένο αγώνα τους, απαιτώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια. Να μη γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένας να μη μείνει μόνος του απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ