15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σωκράτης Βαρδάκης: «Μπούχτισαν οι εργαζόμενοι από συγχαρητήρια, χειροκροτήματα και δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας»

Ημερομηνία:

«Η Κυβέρνηση ακόμα να καταλάβει ότι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην υγεία, μπούχτισαν από συγχαρητήρια και χειροκροτήματα του Πρωθυπουργού και των Υπουργών της Κυβέρνησής του.» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης,με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Ηράκλειο και την σύσκεψη  στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

«Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χειροκροτούσε και επαινούσε το έργο των ιατρών και τον νοσηλευτών, κατά την διάρκεια της πανδημίας.  Οι Κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια, αντιθέτως απαιτούνται πράξεις.

Τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον οποίο, η κυβέρνησή του συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ακολούθησαν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κικίλια, από το Ηράκλειο της Κρήτης, για ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με νέες ΜΕΘ, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το επόμενο διάστημα και ενίσχυση με προσωπικό των υγειονομικών δομών.

Ο κ. Κικίλιας μάλλον ξεχνά ότι οι «μεταρρυθμίσεις» της ΝΔ οδήγησαν το σύστημα δημόσιας υγείας μέχρι και το 2015 στα όρια της κατάρρευσης, μετά από κατασπατάληση πόρων, υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, προμηθειών και μεγάλα σκάνδαλα που έμεναν για πολλά χρόνια στο σκοτάδι και ότι αυτά είναι πράγματα που ούτε ο λαός λησμονεί, ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.

Μιλάει σήμερα για προσλήψεις όταν επί ημερών τους οι προσλήψεις είχαν παγώσει, 2.500 ειδικευμένοι γιατροί είχαν δει την πόρτα της εξόδου από τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και οι προϋπολογισμοί για τα νοσοκομεία είχαν υποστεί 40% περικοπή.

Ο κ. Υπουργός ξεχνά ακόμα ότι η Κυβέρνηση του, εν μέσω μάλιστα πανδημίας δεν ανανέωσε συμβάσεις γιατρών που απασχολούνται σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), αποδυναμώνοντας έτσι το Σύστημα Υγείας, ενώ με περίσσιο θράσος επιμένει ότι  εν μέσω του κορωνοϊού προσλήφθηκε τέτοιο υγειονομικό προσωπικό, που δεν έχει επαναπροσληφθεί ποτέ σε τόσο σύντομες διαδικασίες.

Οι αφανείς ήρωες, όπως είπατε κ. Υπουργέ, για εσάς παραμένουν ακόμα αόρατοι, χωρίς ενίσχυση, χωρίς πολλές φορές ούτε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουν την πανδημία χωρίς ΒΑΕ!

Η στάση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και η «θερμή» υποδοχή που επιφύλαξαν στον Υπουργό είναι η απάντηση στα μεγάλα ψεύτικα λόγια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις δηλώσεις και τις υποσχέσεις τους που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ