16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων: Aπεργούμε 3 Νοέμβρη Κυριακή

Ημερομηνία:

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία – Να μην περάσει η απαίτηση των μονοπωλίων

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στο Εμπόριο, αυτοαπασχολούμενοι & μικροί εμπόροι το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων σας καλει σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 30/10/2013 στις 8-30μμ στο εργατικό κέντρο Χανίων με θέμα την <<Κυριακή Αργία>> κ τον σχεδιασμό κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της κατάργησης αυτής.

Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  7 Κυριακές ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Για τα κέρδη τους νομοθετεί.

Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα «χαράτσια», τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια.

Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο έχουν κάνει κόλαση την ζωή του κάθε εργαζομένου, με την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς.

Σήμερα με την κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας θέλουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων συνολικά, θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

ü  Θα φέρουν Δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα, οδηγούν στην βαρβαρότητα.

ü  Θα Διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

ü  Θα Πλήξουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα.

ü   Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.

Στο αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπαραθέτουμε την Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), που είναι ικανή να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, να δώσει όλες της δυνάμεις απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

"google ad"

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί κάθε διοικητικό συμβούλιο, επιτροπή αγώνα, σωματειακή επιτροπή να σημάνει συναγερμό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα δηλαδή συνεδρίαση διοικητικών συμβουλίων, συσκέψεων σε κάθε χώρο δουλειάς που θα αντιπαλέψουν στην πράξη με μαζικούς όρους κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο συνολικά να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

¨      Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

¨      Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

¨      Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

¨    Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

¨    Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

¨        Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

¨        Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

¨        Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη.

¨        Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ