17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Όχι στην άδικη απόλυση

Ημερομηνία:

Η εργοδοσία της εταιρείας Χ.Πετράκη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ( Body&Beauty), προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης (μέλους του Σωματείου Ιδ.Υπ.), αφού την είχε ήδη καλέσει να υπογράψει ατομική σύμβασή εργασίας ορισμένου χρόνου,  παρόλο που η εν λόγω εργαζόμενη απασχολούνταν στην επιχείρηση μέσω προγράμματος επιδοτούμενου από τον ΟΑΕΔ.Άπ αυτά που εξασφαλίζουν φθηνούς εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις με ζεστό χρήμα βγαλμένο από τα χέρια των ίδιων εργαζομένων. 

Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας το μπαμπούλα της ανεργίας είχε εφαρμόσει ένα ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς, όπου ο εργαζόμενος θα σχολάει μόνο όταν το εγκρίνει η εργοδοσία, χωρίς να υφίσταται θέμα υπερωρίας φυσικά, γιατί αυτό απαιτεί η «επαγγελματική συνείδηση», όπου ο εργαζόμενος θα εκτελεί διάφορα πάρεργα πέρα των εργασιακώ  του καθηκόντων π.χ ατομικά ψώνια, αλλά το καλύτερο  δεν θα σηκώνει κεφάλ  γιατί «το προφίλ του εργαζόμενου που απεργεί ή που ζητά αυτό που δικαιούται δεν ταιριάζει στην επιχείρηση.

Έπειτα από παρέμβαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην εργοδοσία της επιχείρησης για το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων, καθώς και των παραπάνω εργασιακών δικαιωμάτων που θίγονταν, η διαδικασία της απόλυσης επιταχύνθηκε, αλλά παραδέχτηκε επίσης ότι έχει σκοπό να προχωρήσει σε άλλες 4 απολύσεις εργαζομένων. Στην σημερινη παρασταση του σωματειου εξω από το χωρο εργασιας η εργοδοσια προσπαθησε να εκφοβισει τους συναδελφους καλοντας την αστυνομια. Η τρομακρατια δεν θα περασει……

Παρόλο που και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται από τις συνέπειες τις κρίσης, αυτό το γεγονός δεν αποτελεί άλλοθι για το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να υποθηκεύουν τα δικαιώματά τους στο όνομα του «εφικτού». Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που σήμερα στο όνομα της κρίσης καλούνται να κάνου  θυσίες και να βάλουν πλάτες ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια της ανάπτυξης και της κερδοφορία  έφερναν με την εργασίας τους κέρδη τα οποία φυσικά δεν τα μοιραστήκαν με τους εργοδότες.

Απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να δοθεί μέσα από την Οργάνωση και Ισχυροποίηση των Σωματείων μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει με τα δικά μας χέρια να Οργανώσουμε την Πάλη μας για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ·Να παρθεί πίσω, τώρα,  η Απόλυση. Καμία απόλυση άλλων συναδέλφων
  • ·Να παρθούν πίσω οι ατομικές συμβάσεις εργασίας από τη συγκεκριμένη επιχείρηση
  • ·Δουλειά για όλους με δικαιώματα και όχι ανεργία

Σπάσε το φόβο! Οργάνωσε την αντεπίθεση! Δυνάμωσε το Σωματείο μας!


Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...