16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Ημερομηνία:

Το Σωματειο των Ιδιωτικων Υπαλληλων νομου Χανιων καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη επέμβαση κατά της Συρίας από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου.  «Είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή, δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα, στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να “πνίξει στο αίμα” τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Με πρόσχημα τις “εμφύλιες πολεμικές συγκρούσεις” στη Συρία , που οι ίδιοι οργάνωσαν και προώθησαν για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια ακόμα ανθρωποσφαγή με “φιλανθρωπικό” προσωπείο».

Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να δηλώσει παρούσα στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να αναλάβει για μια ακόμα φορά δραστήριο ρόλο με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας ή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Πράγμα που σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών και συνεπάγεται μεγαλύτερους κινδύνους για εμάς και τα παιδιά μας».

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μη διατεθούν στρατιωτικές υποδομές στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους συμμάχους τους, για τις πολεμικές επιχειρήσεις, ενάντια στη Συρία ή άλλη χώρα. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ».

«Καλούμε κάθε συνάδελφο να εκφράσουμε οργανωμένα την αγανάκτησή μας και γι’ αυτόν τον πόλεμο. Να σταματήσει τώρα το ξαναμοίρασμα της Γης από τους φονιάδες των λαών. Να μην τους δοθεί καμία διευκόλυνση για να ματώνουν τους λαούς».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...