21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σωματείο Ξενοδοϋπαλλήλων Χανίων: Τι πετύχαμε και τι διεκδικούμε

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων:

Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων μαζί με την ομοσπονδία μας αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους του κλάδου. Από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα τους και με ΥΠΕΥΘΥΝΗ συνδικαλιστική δράση προσπαθεί και ως ένα σημείο το έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού & Εργασίας, μέτρα ανακούφισης μπροστά σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε!

ΠΕΤΥΧΑΜΕ:

Την επέκταση του ταμείου ανεργίας για 2 μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Την εφ άπαξ επιδότηση όσων συναδέλφων, κυρίως στον επισιτισμό ύψους 800€ έως το τέλος Απριλίου, που οι επιχειρήσεις που εργάζονται έκλεισαν με διοικητική εντολή αλλά και αυτούς ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ 01/03 ΕΩΣ ΚΑΙ 20/03. Παράλληλα για αυτή την κατηγορία συναδέλφων που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους δικαιούνται και μείωση ενοικίου για 2 μήνες κατά 40%.

Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω internet και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα!

Ακόμα έχουμε όμως μπροστά μας πολλή δουλειά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας των Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφ άπαξ το εποχικό επίδομα να μπούνε κι αυτοί στην ρύθμιση.

Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπούνε κι αυτές στην ρύθμιση!

Για όλα αυτά τα αιτήματα μας έχουμε στείλει e-mail στο Υπουργείο Τουρισμού και έχουμε την δέσμευση του Υπ. κ. Θεοχάρη πως θα τα εισηγηθεί και θα τα στηρίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Όσο αφορά το πως θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους να πούμε το εξής.

Για την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά 2 μήνες αυτό θα γίνει αυτόματα καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στο σύστημα!

Για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο γι αυτό θα πρέπει να είμαστε σε να επαφή με τους εργοδότες και τους λογιστές των επιχειρήσεων ώστε μόλις ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν οι αιτήσεις!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...