13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σωματειο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανιων: Όλοι στο πλευρό των καθηγητών! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη!

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανιων καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει και τους απεργούς καθηγητές. 
Είναι ώρες ευθύνης, βιώνουμε ραγδαίες εξελίξεις που χρειάζονται άμεση απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, την πολιτική επιστράτευση. Η κήρυξη επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς αποτελεί εφαρμογή του δόγματος “νόμος και τάξη”, συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που ουσιαστικά ποινικοποιεί και την σκέψη ακόμα για απεργία, είναι άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να την ακυρώσουμε στην πράξη, να σταματήσουμε την κυβέρνηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλοι οι κλάδοι  μαζί να αντιδράσουμε στη τρομοκρατία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας».

Η επιστράτευση υποτάσσεται στη «νέο σχολείο της αγοράς» που θέλει καθηγητές με σκυμμένο κεφάλι, μαθητές υποσιτισμένους, φτηνούς αμόρφωτους εργάτες και εταιρίες μέσα στα σχολεία.
Γι αυτό κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Εάν δεν βάλουμε εμείς φρένο στην κυβερνητική τρομοκρατία αύριο θα έχουν την ίδια τύχη οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην αντεργατική αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν κηρύξει οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου μαζί με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και την Ε.Ε.

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα!

Το Δ.Σ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ