23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σύγκρουση Δήμου Χανίων – Εμπορικού Συλλόγου με αφορμή τα γεγονότα της οδού Ποτιέ

Ημερομηνία:

Δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ο οποίος με αφορμή την έφοδο του Υγειονομικού στα καταστήματα της οδού Ποτιέ μετά από καταγγελία του στο Δήμο Χανίων και μετά από τις εντονότατες αντιδράσεις των καταστηματαρχών είχε κατηγορήσει τον Δήμο Χανίων για ατολμία και ασυνεννοησία.

Στην απάντησή του ο Δήμου Χανίων επιτίθεται στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και αναφέρει ότι τέτοιου τύπου αναφορές καταλήγουν, εφόσον ο δήμος δεν έχει δικό του ελεγκτικό μηχανισμό, στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ατολμία. Μάλιστα σημειώνει σχετικά με τον Εμπορικό Σύλλογο ότι θα πρέπει να αποφασίσουν, “αν στ’ αλήθεια θέλουν να επιβληθεί η τάξη και να ισχύσει η νομιμότητα στην πόλη για όλους και αν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το ίδιο τους το έγγραφο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως προκάλλυμα το Δήμο”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση και η «πολεμική» μέσω ανακοίνωσης κατά του Δήμου Χανίων, του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, μετά τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα της παλιάς πόλης, η οποία προκλήθηκε μετά από αναφορά των ιδίων.

Από πότε η προβλεπόμενη βάση νόμου λειτουργία των υπηρεσιών σε τέτοιου είδους αναφορές, συνιστά ατολμία και ασυνεννοησία όπως αναφέρουν;

Ο Δήμος Χανίων ως γνωστό, δεν διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η διενέργεια ελέγχων για τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, έχει περάσει στην αρμοδιότητα κρατικών υπηρεσιών όπως εν προκειμένω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Υγειονομικό), η οποία και διενήργησε το συγκεκριμένο έλεγχο.

Από την άλλη, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Δ.Ο.Υ στην οποία υπηρεσιακά έφθασε η επιστολή των δύο μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου, δεν είναι άλλη από την Δημοτική Οικονομική Υπηρεσία!

Προς αποφυγήν λοιπόν παρερμηνειών και χωρίς μισόλογα και υπερβολές, πρέπει να αποφασίσουν κάποιοι, αν στ’ αλήθεια θέλουν να επιβληθεί η τάξη και να ισχύσει η νομιμότητα στην πόλη για όλους και αν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το ίδιο τους το έγγραφο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως προκάλλυμα το Δήμο.

Άλλωστε ως γνωστό, η διαβούλευση για τον κανονισμό διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων του 2016 που ξεκινά το επόμενο διάστημα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία κατάθεσης προτάσεων από όλους του φορείς, κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί και το γνωρίζουν άπαντες…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...