13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σύλληψη του Αλ. Λυκουρέζου για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

Ημερομηνία:

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Τον Λυκουρέζο έχει εμπλέξει στην υπόθεση ο καταδικασμένος πρωτοδίκως για το σκάνδαλο της Energa, Άρης Φλώρος. Θα διερευνηθεί το αν εμπλέκεται στην εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν δικηγόρος του Άρη Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλ. Λυκουρέζος μετά από ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».  Τον Λυκουρέζο και ένα ακόμα δικηγόρο έχει εμπλέξει στην υπόθεση ο Α. Φλώρος της Energa, που είχε δώσει καταθέσεις με αφορμή τη διερεύνηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου του  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στις καταθέσεις του είχε υποστηρίξει πως τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, ο Φλώρος είχε υποστηρίξει ότι ο Αλ. Λυκουρέζος και ο έτερος συνήγορος εμπλέκονται σε εκβιασμό που του έγινε, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στο εφετείο οι αλβανοί κακοποιοί που τον είχαν χαρακτηρίσει ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Είχαν δηλαδή υποστηρίξει ότι ο Άρης Φλώρος είχε δώσει την εντολή.

Ο Γ. Αντωνόπουλος είχε αντιδικήσει με τον Άρη Φλώρο όταν ήταν δικηγόρος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και διαχειριζόταν τα συμφέροντα του δημοσίου σε σχέση με το σκάνδαλο της Energa.

O Φλώρος όταν δολοφονήθηκε ο Μ. Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε να ενδώσει στους εκβιασμούς των αλβανών. Κατέθεσε ότι τόσο ο Αλ.Λυκουρέζος όσο και ο άλλος δικηγόρος , που εκπροσωπούσαν τότε τον Γ.Αντωνόπουλο ήταν αυτοί που είχαν μπει μπροστά και ζητούσαν ένα πολύ μεγάλο ποσόν ώστε να συμβάλλουν από την πλευρά τους στο να κλείσει η σε βάρος του υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...