17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων: 24ώρη αποχή από την τηλεκπαίδευση ενάντια στην τηλε-αξιολόγηση

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων:

Σε κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάζονται μέσω της τηλεκπαίδευσης καθώς και για να εκφραστεί η εναντίωση στην τηλε-αξιολόγηση. Προτείνει 24ώρη απόχη από την τηλε εκπαιδευτική διαδικασία τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ή όποια άλλη μέρα θεωρηθεί πρόσφορη.

Σε σχετικό κείμενο πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

Τα τεράστια και αναρίθμητα προβλήματα που παρουσιάζονται στην τηλε-εκπαίδευση από την αρχή του δεύτερου lock down των σχολείων, απέδειξαν πόσο δίκαια και λογικά ήταντα αιτήματα των εκπαιδευτικών, γονεϊκών και μαθητικών φορέων για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, από την αρχή της χρονιάς. Ομως, δεν μας άκουσε η κ. Κεραμέως. Αντ’ αυτου, προχώρησε σε μια ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και πρόχειρηλειτουργία της τηλε-εκπαίδευσης την οποία μας παρουσίασε αρχικά ως λύση ανάγκης, τώρα όμως μας την παρουσιάζει ως πανάκεια, ενώ παραμένει μια αντι-παραγωγική και αντι-παιδαγωγική μέθοδος για την αποτελεσματικότητα της οποίας δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση και που δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστον να υποκαταστήσει την υγιή σχολική λειτουργία, παρά μόνο επικουρικά και προσωρινά.

Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους μας. Μερικά απ’ αυτά είναι:

-Η έλλειψη επαρκούς διαδικτυακής υποδομής σε όλη την επικράτεια

-Η αδυναμία χιλιάδων οικογενειών να πληρώνουν τις πανάκριβες υπηρεσίες των παρόχων διαδικτύου που εξασφαλίζουν γρήγορες και σταθερές συνδέσεις και να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε συσκευές

-Η άγνοια των μέσων και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός πολλών εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και παιδιών στις συγκεκριμένες πλατφόρμες τηλε – εκπαίδευσης και τηλε – διάσκεψης.

-Οι συνέπειες της πολύωρης έκθεσης των παιδιών στις ηλεκτρονικές συσκευές και την ακτινοβολία που εκπέμπουν, και τα σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την πολύωρη καθιστική στάση (σύμφωνα με επίσημους ιατρικούς φορείς). Ο πολύωρος εγκλεισμός των μικρών παιδιών και των ενεργητικών εφήβων σε συνδυασμό με τα παραπάνω αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στην ψυχική τους υγεία.

Και σαν να μην έφταναν όλ αυτά, έρχεται τώρα η Υπουργός να επιβάλλει την αξιολόγηση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε καθεστώς τηλε – εκπαίδευσης.

"google ad"

Καλούμαστε δηλαδή, να βάλουμε σε διαδικασία εξετάσεων – με όλη την πίεση και το άγχος που αυτή συνεπάγεται – παιδιά που βρίσκονται καθηλωμένα γύρω στις 8-10 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, παιδιά που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στην τηλε – εκπαίδευση ή που έχουν πρόσβαση με τεχνικές δυσκολίες, παιδιά που βιώνουν τον εγκλεισμό της καραντίνας, παιδιά που στερούνται την οποιαδήποτε κοινωνική ζωή, που στερούνται τις ευκαιρίες άθλησης ή σωματικής εκτόνωσης, που βιώνουν την αρρώστια ή το πένθος συγγενών τους λόγω κορωνοϊού,παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τις στερήσεις λόγω lockdown.

Η αξιολόγηση δεν μπορεί να προχωρήσει από τη στιγμή που δεν υπάρχει ισότιμη συμμετοχή στην όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αμφισβητείται ευθέως η αποτελεσματικότητα της τηλε-εκπαίδευσης για όσους συμμετέχουν.

Εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν μπορούμε να δώσουμετη συναίνεσή μας σε μια τόσο σημαντική διαδικασία αξιολόγησης κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων καλεί:

– Τη Δ/νση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας να αρνηθούν να αξιολογήσουν τα παιδιά υπό τις παρούσες συνθήκες και να μην παραδώσουν βαθμούς αιτιολογώντας επιστημονικά την απόφασή τους.

– Τους Γονείς και τα παιδιά να αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλε -αξιολόγησηςκαι να αρνηθούν να πάρουν βαθμούς για τα παιδιά τους.

Επίσης, καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του νομού Χανίων και όλης της Ελλάδας να κάνουν το ίδιο,αντιδρώντας στην “νομιμοποίηση” της τηλε-εκπαίδευσης ως εκπαιδευτική διαδικασία που μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονεϊκούς συνδικαλιστικούς φορείς να απαιτήσουν για όσο διαρκεί η τηλε-εκπαίδευση από το Υπουργείο:

-Δωρεάν wifi υψηλών ταχυτήτων και συσκευές τάμπλετς σε όλες τις οικογένειες με παιδιά που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Σχολικό Δίκτυο

-Να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς στις ορθές μεθόδους σχεδιασμού ψηφιακού σχολικού μαθήματος

-Να δώσει στους εκπαιδευτικούς μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ψηφιακής εκπαίδευσης

-Να επανεισάγει την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση

-Να μειώσει τις ώρες της συγχρονισμένης τηλεκπαίδευσης στο υγειονομικά ασφαλές όριο.

-Να θεσπίσει μεθόδους αξιολόγησης για τους μαθητές προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητα της ίδιας της τηλεκπαίδευσης και όχι η απόδοση των μαθητών.

Προτείνουμε τέλος, σε όλους τους φορείς που αποτελούν το πανεκπαιδευτικό κίνημα, τις Συνομοσπονδίες Γονέων, τις ΕΛΜΕ και τα Μαθητικά Συμβούλια, να ανακοινώσουν ως προειδοποιητικό μέσο αντίδρασης και διεκδίκησης, τη μαζική αποχή από την τηλε εκπαιδευτική διαδικασία τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ή όποια άλλη μέρα θεωρήσουν πρόσφορη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...