14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σύλλογος Γονέων 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Αντί να εξοπλιστούν ΟΛΑ τα σχολεία, υποστηρίζουν να γίνει ΕΝΑ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση του και ο Συλλογος Γονέων 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων παίρνει θεση σχετικά με την πρόθεση της πολιτείας για δημιουργίας πρότυπων και πειραματικών σχολείων στα Χανιά:

Μέσα σ’ ένα μικρό κείμενο σχετικά με την πιθανή δημιουργία πειραματικών (ή ενδεχομένως και πρότυπων) σχολείων στα Χανιά ο κύριος Γκουλούσης έπραξε τρία τεράστια ατοπήματα. Αυτό που ΔΕΝ έπραξε, αν και όφειλε αφού υπογράφει ως πρόεδρος της ‘Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων’ , ήταν να υπερασπιστεί τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των γονέων και των μαθητών αφού αυτούς υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως δεν εκφράζει ωστόσο ούτε καν τις απόψεις της Ένωσης Γονέων αλλά μόνο τις προσωπικές του.

Ο κ. Γκουλούσης προφανώς γνωρίζει πολύ καλά το λόγο που ο μαθητικός πληθυσμός του 7ου δημοτικού παρουσιάζει τεράστια μείωση. Όλοι γνωρίζουν. Το μαθητικό δυναμικό του σχολείου χαρακτηρίζεται από μεγάλες ιδιαιτερότητες, οικονομικές, γλωσσικές κλπ. Αυτό οδηγεί σε μεγάλες αποκλίσεις στις μαθησιακές επιδόσεις καθώς παιδιά βρίσκονται να πρέπει να κολυμπήσουν στα βαθιά της ελληνικής εκπαίδευσης χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και χωρίς την παραμικρή στήριξη απ’ την πολιτεία.Αναπόφευκτα φυσικά το επίπεδο της τάξης επηρεάζεται και οδηγεί πολλούς γονείς να προσπαθούν να «αποδράσουν» προς άλλα σχολεία. Η λύση λοιπόν δεν είναι κανένα πρότυπο ή πειραματικό σχολείο αλλά η στήριξη των παιδιών που δυσκολεύονται με ειδικά ταχύρυθμα προπαρασκευαστικά τμήματα εκμάθησης των δεξιοτήτων που απαιτούνταιγια τη φοίτηση στο δημοτικό σχολείο. Αυτό πρέπει να γίνει «χθες» . Διαχρονικά η ελληνική πολιτεία αγνοεί αυτήν την υποχρέωση της και πετάει το μπαλάκι στους δασκάλους οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν τάξεις 20-25 ετερόκλητων στοιχείων και να λειτουργήσουν ως υπεράνθρωποι. Αντίθετα ο κ. Γκουλούσης προτείνει ως λύση τη μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα να φύγουν όλα τα παιδιά του σχολείου και να διασκορπιστούν σε άλλα σχολεία (θα κρυφτεί και το παραπάνω πρόβλημα κάτω απ’ το χαλάκι, τι ωραία) ώστε να έρθουν καινούργια (με κλήρωση στην περίπτωση πειραματικού, πολύ χειρότερα δε, στην περίπτωση πρότυπου) και έτσι να σωθεί το σχολείο. Λες και το σχολείο είναι το κτίριο και όχι τα παιδιά του.

Ταυτόχρονα λοιδορεί το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζονταν για την αρτιότητα τους μέχρι πρόσφατα. Εκπαιδευτικούς που χρόνια τώρα δίνουν αγώνα να βοηθήσουν το κάθε παιδί να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί. Εκπαιδευτικούς που αναμφίβολα η μετατροπή θα εκδιώξει επίσης βίαια οπουδήποτε στο νομό.

Τραγικότερο όλων όμως είναι να είσαι πρόεδρος ένωσης γονέων και να επικροτείς ότι θα γίνει ΕΝΑ σχολείο το οποίο θα έχει όλα τα καλά του κόσμου ενώ τα υπόλοιπα δε θα έχουν τίποτα.  Αντί να φωνάζεις να εξοπλιστούν ΟΛΑ τα σχολεία, να υποστηριχθούν και να επιμορφωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, να δημιουργηθούν σωστά προγράμματα σπουδών, βιβλία και υλικό για ΟΛΑ τα σχολεία υποστηρίζεις να γίνει ΕΝΑ.Πόσο λυπηρό. Να δίνεις πάτημα στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, βουλευτές αλλά και τοπικούς άρχοντες να πανηγυρίζουν ότι έφτιαξαν ένα σούπερ σχολείο και να κρύβονται πίσω απ’ τη βιτρίνα του «ξεχνώντας» να πουν ότι έχουν αφήσει τα υπόλοιπα στην τύχη τους.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων η αποστολή μας είναι η στήριξη και η υπεράσπιση ΟΛΩΝ των παιδιών του σχολείου μας, όχι επιλεκτικά με κλήρωση ή με.. εξετάσεις ή κάποιο ελιτίστικο κριτήριο. Το ίδιο πιστεύουμε ότι πρέπει να επιδιώκει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...