18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων: Στάση εργασίας και κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που τους διωκόμενους Χανιώτες

Ημερομηνία:

Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της μαζικής φτώχιας, της ανεργίας, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών έχει στήσει μια βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, ενάντια σε αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος, για τη συμμετοχή τους  σε διάφορες στιγμές του κινήματος αντίστασης ενάντια στην επιβολή αυτών των βάρβαρων πολιτικών.

Οι διώξεις αυτές αποτελούν καθαρά πολιτικές διώξεις και μας γυρίζουν πίσω πολλές δεκαετίες, σε εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Κυβερνητικά επιτελεία χαλκεύουν κατηγορίες κατηγορώντας κόσμο στο σωρό με μοναδικό κριτήριο τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες. Αποδεικνύουν έτσι ότι ο μοναδικός στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Δημόσιας τάξης είναι η επιβολή των μέτρων άγριας λιτότητας. Επιχειρούν μέσω της καταστολής και των διώξεων, να τρομοκρατήσουν το λαό και να κάμψουν τις αντιστάσεις του ώστε να εξασφαλίσουν ότι αυτός που θα πληρώσει στο τέλος το μάρμαρο της κρίσης δεν θα είναι αυτοί που τη δημιούργησαν, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, αλλά η εργαζόμενη πλειοψηφία.

Ως σύλλογος εκπαιδευτικών είμαστε υπερήφανοι που ανάμεσα στους διωκόμενους υπάρχουν πολλά μέλη μας. Αυτό αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε ως σύλλογος στην πρωτοπορία της αντίστασης στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων και του δικαιώματος στη μόρφωση των μαθητών μας.

Ζητάμε την άμεση διακοπή των διώξεων και την απαλλαγή των διωκόμενων αγωνιστών.

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 7/2 και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει εκείνη την ημέρα στις 9π.μ. στα δικαστήρια.

Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5/2 στις 6μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος: Φώτης Ποντικάκης

Ο γενικό γραμματέας : Σακελλαρίδης Σάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...