19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Ημερομηνία:

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφό μας Αθηνά Μπουτσικάκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας που δέχεται μια απαράδεκτη και αήθη επίθεση.Θεωρούμε απαράδεκτο ορισμένοι να προσπαθούν να παρέμβουν στο πώς θα κάνει το μάθημα ο εκπαιδευτικός, να επιδιώκουν να καθορίσουν τι θα κάνει μέσα στην τάξη αλλά και τι θα κάνει εκτός σχολείου.

Το τι θα κάνει εντός σχολείου ο εκπαιδευτικός καθορίζεται από το ωρολόγιο και το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου που ορίζονται από τη νομοθεσία της Πολιτείας κι όχι από τις διαθέσεις και τις επιδιώξεις οποιουδήποτε άλλου.

Αποτελεί καταδικαστέα πράξη και ποινικά κολάσιμη πέρα από ηθικά απαράδεκτη η προσωπική επίθεση κατά της συναδέλφου μας μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebooik). Δυστυχώς έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρόμοιων επιθέσεων κατά εκπαιδευτικών από διάφορες πηγές, επειδή δε συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις τους. Κι εδώ ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε τους στίχους από το τραγούδι του εθνικού μας συνθέτη, του Μίκη Θεοδωράκη «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Η δύσκολη εποχή που ζούμε εξαιτίας των μνημονίων και της τρόικας, οδηγούν δυστυχώς κάποιους να επιτίθενται σε αυτόν που θεωρούν εύκολο στόχο για να ξεσπάσουν συνειδητά ή ασυνείδητα, στο δάσκαλο του σχολείου, στο ζητιάνο. Είναι πιο εύκολο να χτυπάς ένα φτωχό κι αδύνατο, έναν δάσκαλο που η πολιτική των μνημονίων έχει εξαθλιώσει, από το να αγωνίζεσαι ενάντια στους μεγαλοκαρχαρίες που τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, που τους δίνονται παχυλές επιδοτήσεις κι εργολαβίες. Πιο εύκολο από το παλεύεις ενάντια στις τράπεζες που αρπάζουν τα χρήματα των δανείων της χώρας μας την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι απολύονται καθημερινά, την ώρα που άνθρωποι τρώνε στα συσσίται ή ψάχνουν στα σκουπίδια.

Καλούμε γονείς κι εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στην υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας που κληρονομήσαμε από τους αγώνες των προηγούμενων γενεών. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να ενώνουν γονείς κι εκπαιδευτικούς για τη λύση τους:

  • Το εκρηκτικό στεγαστικό πρόβλημα με τη συστέγασή του με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας που έχει οδηγήσει επτά τουλάχιστον τμήματα να κάνουν μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ.
  • Τα τρία (3) τουλάχιστον πληθωρικά τμήματα με 27 και 28 μαθητές που λειτουργούν στο σχολικό αυτό συγκρότημα, παρά τις υπουργικές αποφάσεις να μη λειτουργούν τμήματα άνω των 25 μαθητών.
  • Τα ζητήματα ασφάλειας και ποιότητας της εκπαίδευσης τόσων μαθητών σε ένα τόσο μικρό χώρο λόγω της συστέγασης.
  • Τις άγριες περικοπές κονδυλίων που έχει κάνει η κυβέρνηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Η επίθεση κατά εκπαιδευτικών του σχολείου κι ο διασυρμός στο διαδίκτυο ποιο από τα παραπάνω προβλήματα λύνουν; Βοηθάνε μήπως στον αγώνα εξεύρεσης χώρου και κονδυλίων για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα; Δημιουργούν μικρότερα τμήματα για να μαθαίνουν καλύτερα οι μαθητές; Δημιουργούν το κατάλληλο παιδαγωγικό και ψυχολογικό κλίμα για να λειτουργεί καλύτερα το σχολείο; Βοηθάνε τους αδύνατους μαθητές ή λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας ή της άγριας μείωσης των μισθών των γονέων τους; Μήπως τελικά εξυπηρετούν την κυβέρνηση και την τρόικα, αποπροσανατολίζοντας από τα προβλήματα;

Μήπως έφτασε η ώρα τα προβλήματα να μας ενώνουν αντί να μας διαιρούν; Μήπως έφτασε η ώρα να στηρίξουμε τους δασκάλους στο δύσκολο έργο τους που καλούνται ιδιαίτερα τώρα να επιτελέσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές τους;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...