18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων: Έκτακτη Γενική Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

Ημερομηνία:

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Χανίων σε συνεδρίασή του την Τρίτη  14-2  αποφάσισε την πραγματοποίηση  Έκτακτης Γ. Συνέλευσης την Πέμπτη 2-3-2017, στο 16ο Δ.Σχ  στις 6.30 μ.μ. στα πλαίσια του κύκλου Γ. Συνελεύσεων που ζήτησε η ΔΟΕ από τους Συλλόγους όλης της χώρας, για να οργανωθεί η αντίδραση του κλάδου, απέναντι στο σχεδιασμό του Υπουργείου για την “αναδιάρθρωση “ της δημόσιας εκπαίδευσης  .

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

«Οι εξελίξεις απαιτούν την ενεργό  συμμετοχή  και τη φυσική παρουσία μας στις συλλογικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση επιδιώκει τη συναίνεση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας για “μεταρυθμίσεις” που ουσιαστικά υλοποιούν τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου και κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ.

Η απουσία μόνιμων διορισμών και η σύνδεσή τους με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που δρομολογούνται , η γενίκευση  του  ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και οι αλλαγές που επέφερε, στις θέσεις εργασίας,  στην εκπαιδευτική διαδικασία  και στα εργασιακά μας δικαιώματα,  οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη διάσταση ,η συζήτηση για το σύστημα διορισμού , τα μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών ,η απόδοση οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς, η υποχρηματοδότηση ,οι παγωμένες  αποδοχές μας  ,η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η  υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και άλλα ,είναι τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση , συμμετοχή στις κινητοποιήσεις  και τις δράσεις του Συλλόγου , φυσική παρουσία στις συλλογικές διαδικασίες.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, αγωνιζόμαστε για την ποιοτική του αναβάθμιση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για τους μαθητές και με μόνιμη σταθερή δουλειά για τους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ δεν εγγράφονται αυτόματα στο Σύλλογο και πρέπει να ζητήσουν την εγγραφή τους. Η συνδρομή για τους αναπληρωτές είναι 15 ευρώ, ενώ για όσους προσλήφθηκαν μετά το Γενάρη 10 ευρώ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην Έκτακτη  Γενική συνέλευση.

Στα πλαίσια κινητοποίησης στο Υπουργείο, που οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία με αιχμή το ζήτημα των μόνιμων διορισμών, καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης την Πέμπτη 23-2 στις 1.30 μ.μ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής η ΔΟΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας 12.00-2.00 και 2.00-4.00.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...