16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωί

Ημερομηνία:

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συσπειρωνόμαστε στα συνδικάτα , τιμούμε με αγώνες τους αγώνες της εργατικής τάξης.» Με αυτό το μήνυμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων καλεί τα μέλη του στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1 Μάη στην πλατεία της Αγοράς στις 10.30 πμ..

Σε σχετικό μήνυμα – κάλεσμα αναφέρει:

Τη Δευτέρα 1 Μάη τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια πόλεμο και ρατσισμό .  Σε μια περίοδο που εξακολουθούν να  αμφισβητούνται και να καταργούνται εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες τα τελευταία εκατό και πλέον χρόνια, η μνήμη επιστρέφει στα ορόσημα των εργατικών αγώνων . Στο Σικάγο του 1886 στη ρώσικη επανάσταση, που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την εκδήλωσή της και όπου για πρώτη φορά τα αιτήματα της εργατικής τάξης καθιερώθηκαν ως νόμοι του κράτους, στο Μάη του1936 και  στην μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη, η οποία βάφτηκε στο αίμα από τον μετέπειτα δικτάτορα Μεταξά.

Κατεβαίνουμε όμως στο δρόμο όχι μόνο για να τιμήσουμε τις εργατικές παραδόσεις και τους αγώνες της τάξης μας αλλά και για να μην αφήσουμε να περάσει τη νέα επίθεση που φέρνουν δανειστές και κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους.

Μετά από εφτά  χρόνια σκληρής λιτότητας που επέβαλαν στο λαό μας όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που λεηλάτησαν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που μείωσαν δραστικά τις αποδοχές και της αγοραστική μας  δύναμη, που οδήγησαν στη δραματική εκτίναξη της ανεργίας και  στη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που διέλυσαν τις δημόσιες υπηρεσίες, τις δομές δημόσιας υγείας, τα σχολεία, την κοινωνική πρόνοια, έρχονται για μια ακόμη φορά με εκβιασμούς και απειλές να απαιτήσουν νέες αιματηρές θυσίες για τους εργαζόμενους.

Δεν τους είναι αρκετό το θηριώδες πλεόνασμα των 6,9δις (3,9% του ΑΕΠ) που εξασφαλίστηκε για το 2016 εξαιτίας των άγριων περικοπών και των κατασχέσεων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, απαιτούν τη διαιώνιση των μνημονίων με την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τη μείωση του αφορολόγητου, το χτύπημα των συντάξεων, τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων.

Την ίδια στιγμή η Παιδεία στενάζει κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, της αδιοριστίας των νέων συναδέλφων, της διάλυσης των υποστηρικτικών δομών, του νηπιαγωγείου, του ολοήμερου σχολείου, των τάξεων υποδοχής, της ειδικής αγωγής. Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού επανέρχεται παρόλο που ο εκπαιδευτικός κόσμος την απέρριψε με συντριπτικούς όρους πριν από μόλις τέσσερα χρόνια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση οδηγεί σε μαζικούς πνιγμούς προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο. Το δικαίωμα των προσφύγων στο άσυλο έχει μετατραπεί σε εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε απελάσεις ακόμη και μικρών παιδιών και σε κυνική χρησιμοποίησή τους σε παιχνίδια διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και την ΕΕ. Την ίδια στιγμή η στήριξη των ιμπεριαλιστών στο συνεχιζόμενο σφαγείο στη Συρία, οι δηλώσεις για «αναβάθμιση» του δολοφονικού ρόλου της βάσης της Σούδας στη Μεσόγειο, υπογραμμίζουν  την κλιμάκωση της εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της ΑΝ. Μεσογείου.

Η πάλη για να αλλάξουμε τον κόσμο, τα αιτήματα των εργατών εκείνων που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εκμετάλλευση από τους ισχυρούς της εποχής τους είναι ακόμη πιο επίκαιρα σήμερα.

  • Στη βαρβαρότητα της φτώχειας απαντάμε με αιτήματα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας , αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εργασιακή ασφάλεια, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικό κράτος, Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία για όλο το λαό. Παλεύουμε για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο , με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση , δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με μόνιμο προσωπικό και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Απέναντι στην εξαθλίωση της ανεργίας απαιτούμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις απαντάμε καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, στα πρωινά τμήματα, με τάξεις υποδοχής και διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ενάντια στο νεοναζισμό και τη φασιστική απειλή
  • Στον πόλεμο απαντάμε με διεκδίκηση της ειρήνης απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Η διαγραφή του χρέους, η φορολόγηση του κεφαλαίου, η εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο η ρήξη με την τρόικα με όποιο όνομα και αν εμφανίζεται αυτή, είναι η απάντηση στις πολιτικές που απαιτούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν με την ίδια τους την ύπαρξη τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια των τραπεζιτών.

Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται , δεν υποχωρούν.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συσπειρωνόμαστε στα συνδικάτα , τιμούμε με αγώνες τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων καλεί τα μέλη του στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1 Μάη στην πλατεία της Αγοράς στις 10.30 πμ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...