21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων: Για τις εγγραφές στην πρώτη Δημοτικού

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων αναφέρεται στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση “μαζική” περικοπή του αριθμού τμημάτων στα σχολεία με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 79.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι:

Η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο διάστημα και  αξιοποιώντας τις διατάξεις του ΠΔ 79 θα επιχειρήσει να περικόψει μαζικά τον αριθμό των τμημάτων στα σχολεία, καθώς και να αφαιρέσει τη δυνατότητα από αυτά να διαμορφώνουν τον αριθμό των τμημάτων που είναι απαραίτητα για την ομαλή τους λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα. Οι διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα θα κληθούν να συστήσουν τριμελείς επιτροπές (αποτελούμενες από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ένα σύμβουλο και έναν διευθυντή/τρια για τα Δ.Σχ. προϊστάμενο/η για τα Νηπιαγωγεία) που θα έχουν ως καθήκον τους την ανακατανομή των εγγραφών στην Ά Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία έτσι ώστε να σχηματιστούν όσο το δυνατό λιγότερα τμήματα στο σύνολο των σχολείων.

Αυτό θα επιτευχθεί με τη μεταφορά μαθητών σε όμορα σχολεία όταν οι εγγραφές στην πρώτη τάξη ενός σχολείου ή νηπιαγωγείου ξεπερνούν το όριο των 25 μαθητών. Κάτι τέτοιο θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τα σχολεία και τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων παιδιών.

  • Θα χαθούν σε όλη τη χώρα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την ώρα που ο υπουργός Γαβρόγλου και οι προϊστάμενοι κόπτονται για το πόσο δίκαιο είναι το αίτημα για μόνιμους διορισμούς, χιλιάδες συνάδελφοι μας αναπληρωτές θα δουν την πόρτα εξόδου από την εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Η οργανικότητα των σχολείων θα μειωθεί με αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια να υπάρξουν υπεραριθμίες και μετακινήσεις παλαιότερων συναδέλφων.
  • Τα παιδιά να στοιβάζονται πλέον σε 25αρια τμήματα με ότι αυτό μπορεί να σημάνει για την ποιότητα του μαθήματος και τις δυνατότητες των εκπαιδευτικών να ανταποκριθούν σε αυτό.

Η προσπάθεια του προϊσταμένου κ. Μηλιαράκη το προηγούμενο διάστημα, προτρέχοντας του υπουργείου,  να ζητήσει από τους γονείς που έχουν παιδιά στα νηπιαγωγεία των Χανίων να δηλώσουν δεύτερο σχολείο επιλογής τους για την εγγραφή των παιδιών τους προδιαθέτει αρνητικά για τις διαθέσεις της διοίκησης.

Το μέτρο αυτό πρέπει να αποτραπεί.

  • Καλούμε τη διεύθυνση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην τριμελή επιτροπή. Να αρνηθούν τη συμμετοχή τους αν κληθούν να συμμετέχουν. Δεν μπορεί κανείς συνάδελφος, σύμβουλος διευθυντής, προϊστάμενος να πράξει ενάντια στους συναδέλφους του, στα σχολεία και στους μαθητές.
  • Καλούμε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους διευθύντριες/ες των Δημοτικών και τις/τους προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων να στείλουν στο Σύλλογό μας εκτίμηση για τον αριθμό των εγγραφών που αναμένουν στην Ά Δημοτικού, ώστε να εντοπιστούν τα σημεία που πιθανόν θα επιχειρηθούν να υπάρξουν αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητικού πληθυσμού.
  • Καλούμε τους συλλόγους γονέων να αντισταθούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς για να μην αφήσουμε να υποβαθμιστεί η εκπαίδευση των παιδιών τους.
  • Καλούμε την επιτροπή αναπληρωτών να προετοιμάσει το έδαφος και κινητοποιήσεις σε περίπτωση που γίνουν προσπάθειες υλοποίησης του μέτρου.
  • Καλούμε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας κάθε φορά που επιχειρηθεί να συνεδριάσει η τριμελής επιτροπή της διεύθυνσης σε περίπτωση που αυτή συσταθεί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ