23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών και Δασοπυρόσβεσης στην Κρήτη, υπό τον Ν Δένδια και την Όλγα Κεφαλογιάννη

Ημερομηνία:

Η σύσκεψη που άργησε μία μέρα…Μετά και τη χθεσινή καταστροφή στα Χανιά από τις πυρκαγιές ο  Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας και η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη θα προεδρεύσουν σήμερα, Πέμπτη 30/05/2013, στις 9.30 το πρωί, σε σύσκεψη στα Χανιά, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Avra Imperial Hotel, στο Κολυμβάρι Χανίων.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργος Δεικτάκης, ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη θα παραστούν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Αραβιάκης, η Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Στυλιανή Παπαδάκη και άλλοι Αξιωματικοί.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κρατικών αρχών (όπως στελέχη των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης), εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων, της Δ.Ε.Η, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Επισημαίνεται ότι η Κρήτη είναι ο δεύτερος σταθμός μίας σειράς προγραμματισμένων επισκέψεων, που ξεκίνησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τις 17 Μαΐου, σε προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος,  εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Επόμενος προορισμός είναι η Καλαμάτα, όπου την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύσκεψη με θέματα την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...