22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύσκεψη με τον πρόεδρο της Aegean Ευτ. Βασιλάκη στο Δημαρχείο Χανίων: Το νησί παραμένει εξαρτημένο από τις αποφάσεις άλλων χωρών – Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν αναστείλει το πρόγραμμα έως το τέλος Αυγούστου

Ημερομηνία:

Στροφή από την σκανδιναβική αγορά σε άλλες που μπορούν να σώσουν την τουριστική χρονιά πρότεινε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε συνάντηση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χανιά, στο δημαρχείο της πόλης παρουσία φορέων του νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής αλλά και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, κ. Αθηνά Χανιωτάκη ενώ ο κ. Σταύρο Γιαννετάκης εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι το νησί παραμένει εξαρτημένο από τις αποφάσεις άλλων χωρών ενώ το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αφίξεων είναι από σκανδιναβικές χώρες δε βοηθά αφού υπάρχει σε ισχύ περιορισμοί σε πτήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

“Θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει με την Ρουμανία, το Ισραήλ και την Κύπρο”.

Ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι ουδείς μπορεί να περιμένει τεράστια νούμερα φέτος ομως αυτή η χρονιά μπορεί να αποδειχθεί μια επένδυση που θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για το επόμενο καλοκαίρι του 2021.

Όπως είπε, ο χρόνος για τον προγραμματισμό είναι εξαιρετικά περιορισμένος αφού ενέργειες και αποφάσεις που άλλες χρονιές λαμβάνονται 6-8 μήνες πριν, θα χρειαστεί να ληφθούν τώρα σε ένα διάστημα μερικών εβδομάδων. Γι’ αυτό έδωσε έμφαση στη σημασία που έχει οι φορείς να δράσουν συντονισμένα ώστε να έλθουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εξέφρασε ξανά τον προβληματισμό του σχετικά με την σκανδιναβική αγορά αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν αναστείλει το πρόγραμμα έως το τέλος Αυγούστου και σημείωσε ότι φέτος η Aegean δε θα κάνει τις πτήσεις που έκανε άλλες χρονιές λόγω της έλλειψης της σκανδιναβικής αγοράς αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το διάστημα Ιούλιου – Αύγουστου δείχνει να είναι χαμένο.

Όσον αφορά τη Fraport και το ύψος των τελών ο κ. Βασιλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι αν και το αεροδρόμιο Χανίων αποτελεί ειδική περίπτωση αφού ήταν τελειωμένο, σε άλλα αεροδρόμια έχουν γινει σοβαρές επενδύσεις χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας “μια χαρά”.

Την απαισιοδοξία της εξέφρασε και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Χανιων κ. Αθηνά Χανιωτάκη η οποία είπε ότι εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πολλά ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι, το 63% των συνολικών αφίξεων στα Χανιά ήταν επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες και την Βρετανία, χώρες στις οποίες πλέον υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί. Κατέληξε λέγοντας ότι το αισιόδοξο σενάριο για φέτος είναι ότι ο τόπος μας θα έχει το 20% των 1.140.000 επισκεπτές που επισκέφθηκαν πέρυσι.

Πιο απαισιόδοξος ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικών Κρήτης κ. Γιαννετάκης ο οποίος είπε ότι η συνολική άφιξη επισκεπτών στα Χανιά φέτος δε θα ξεπεράσει τους 60.000.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...