15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύσταση και λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Κισσάμου

Ημερομηνία:

Προς πρόεδρο ΔΣ Δήμου Κισσάμου
Κοινοπ: Δήμαρχος
Δημοτικοί- Τοπικοί Σύμβουλοι
Συνεταιρισμοί-Ομάδες Παραγωγών

Θέμα: Σύσταση Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης

Στην 12η συνεδρίαση 13-6-2017 ΔΣ Δήμου Κισσάμου θέμα 23ο (περί δακοκτονίας) επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι οι οποίοι δημιουργούνται σε Δημόσια Υγεία, Οικονομία, Περιβάλλον εξ αιτίας της διαχρονικής απουσίας συντεταγμένης και οργανωμένης Δημοτικής Αγροτικής Πολιτικής (Γεωργία-Κτηνοτροφία-Αλιεία). Επισημάνθηκαν επίσης οι υποχρεωσεις και Αρμοδιότητες του Δήμου Κισσάμου σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Προστασίας Περιβάλλοντος και η απουσία του Δήμου Κισσάμου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στην στήριξη του Εθνικού προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς. Επισημαίνω ότι απουσία του Εθνικού προγράμματος σημαίνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην καταπολέμηση του δάκου με σοβαρές επιπτώσεις στην Οικονομία, στην Δημόσια Υγεία και στο Περιβάλλον και δυσφήμηση ενός προϊόντος χαρακτηρισμένου ως ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Στα πλαίσια αυτά και σε εφαρμογή του Ν 3852/2010 άρθρο 73 παράγραφος 1Β(iii) άρθρο 94 παράγραφος Β24-25 άρθρο 94.5.1 και άρθρο 75 παράγραφος 1 ΚΔΚ περί αρμοδιοτήτων Δήμων ζητώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να εισαχθεί για λήψη απόφασης το θέμα «Σύσταση και λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης» το οποίο εκτός των ασκούμενων εβδομήντα περίπου αρμοδιοτήτων θα στηρίζει την «έρευνα και μελέτη κάθε θέματος σχετικού με την ανάπτυξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, την ανάπτυξη και παρακολούθηση της φυσικής και ζωικής παραγωγής, τα προγράμματα προώθησης νέων αγροτών, την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού την συνεργασία με επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα και τις αρμόδιες Υπηρεσίες κλπ.».

Η οργάνωση και η στελέχωση του γραφείου με μόνιμο προσωπικό θα είναι η εξής:

Γεωπόνος Συντονιστής: 1
Τεχνικοί Γεωπονίας: 2
Διοικητικό Προσωπικό: 1 θέση η οποία προσωρινά μπορεί να καλυφθεί από το μόνιμο διοικητικό προσωπικό ή από το υπάρχον προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Σύνολο 4 μόνιμες θέσεις.

Σε πρώτη φάση και για λόγους πολύ σύντομης έναρξης λειτουργίας του γραφείου οι θέσεις μπορούν να καλυφθούν με συμβάσεις 8-12 μηνών.

Το συνολικό κόστος λειτουργίας του γραφείου υπολογίζεται στο αστείο για αγροτικό Δήμο ποσό των 60.000-70.000€/έτος. Είναι προφανές ότι τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν για τον Δήμο και τους Δημότες μπορούν να χαρακτηρισθούν ανυπολόγιστα.

Υπενθυμίζω ότι εάν υλοποιηθεί η πρόταση αυτή τότε ικανοποιείται και η προεκλογική υπόσχεση του συνδυασμού σας για ίδρυση και λειτουργία Γραφείου ΓεωργικήςΑνάπτυξης.

Κουκουράκης Κωνσταντίνος
Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ