20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σ’ όλη την Κρήτη στους δρόμους – Φωτορεπορτάζ από Χανιά

Ημερομηνία:

Μεγάλο και μαζικό το συλλαλητήριο στα Χανιά – Ενημέρωση για τις διώξεις και Αποπηγάδι | Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης των Χανίων για τα δύο απεργιακά συλλαλητήρια, του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ. Στην πρώτη χρονικά συγκέντρωση, αυτή του ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866, εκφράστηκε η θέληση για αγώνα από εργάτες και αγρότες και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς που πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Χανίων και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ πέρα από τις καθιερωμένες ομιλίες από τους εκπροσώπους συλλόγων, φορέων εργατών και καταστηματαρχών καθώς και φοιτητών, έγινε αναφορά στο μεγάλο αριθμό πολιτικών διώξεων στα Χανιά που φαίνεται να στοχεύουν συγκεκριμένους κινηματικούς χώρους.

Έγινε ενημέρωση για τη συλλογή υπογραφών που πραγματοποιείται (πλέον των 500 συμπολιτών μας έχουν υπογράψει μέσα σε διάστημα λίγων ημερών) ενώ ενημερώθηκε ο συγκεντρωμένος κόσμος ότι η δίκη για το Αποπηγάδι αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η δίκη μεταφέρθηκε για το Γενάρη του 2014, δηλαδή, σε περίπου 10 μήνες.

Τελευταία ομιλία του αειθαλούς αγωνιστή Ηρακλή Αναγνωστόπουλου όπου μίλησε για την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν κυρίως οι συνταξιούχοι αλλά και οι νέοι άνθρωποι και κάλεσε όσους παρακολουθούν τη συγκέντρωση να αφήσουν ότι κάνουν και να ενωθούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολούθως η πορεία ξεκίνησε, ειρηνικά και χωρίς εντάσεις, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει στην πλατεία Δικαστηρίων, έξω από τα κτίρια της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις οι οποίες είχαν μεγάλη συμμετοχή, το παρόν έδωσαν και αγρότες οι οποίοι έφυγαν απο τα μπλόκα στο Πλατάνι και στα Μεγάλα Χωράφια επι της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνης.

Με ικανοποιητική συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση και στο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο goodnet.gr ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση και την πορεία για την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο.

Η πορεία των εργαζομένων, στην οποία συμμετείχαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ενώ μικροένταση δημιουργήθηκε όταν η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τους αγρότες με τα τρακτέρ να μην ολοκληρώσουν την πορεία μέχρι το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. Ωστόσο, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Κλεφτοπόλεμος μεταξύ αστυνομίας και νεαρών στο Ηράκλειο

Κυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και νεαρών στο κέντρο του Ηρακλείου σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία cretalive.gr και prismanews.gr – Έκαναν “γυαλιά καρφιά” ενεχυροδανειστήριο – 4 προσαγωγές – Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικό – Ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού διευθυντή.

Σε κυνηγητό επιδίδονταν, ως το μεσημέρι χθες, νεαροί και αστυνομικοί.  Οι νεαροί, κυνηγούσαν (!) όποιον αστυνομικό εντόπιζαν να κινείται στην περιοχή με πολιτικά, ενώ το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού συνεχίστηκε στα γύρω στενά. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρισκόταν στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ νωρίτερα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ενεχυροδανειστήριο στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως από επίθεση νεαρών. Σε θέση μάχης βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ που είχε “ακροβολιστεί” στις οδούς Κατεχάκη και Αγίου Μηνά, ενώ απέναντί τους βρίσκονταν τουλάχιστον 50 νεαροί.

Μάλιστα αρκετές καφετέριες και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή άδειασαν από κόσμο καθώς οι πολίτες έτρεξαν πανικόβλητοι με τα παιδιά τους στην αγκαλιά να φύγουν από το σημείο της έντασης.

Η πορεία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

"google ad"

Η πορεία του ΠΑΜΕ κατεθύνθηκε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ η πορεία του Εργατικού Κέντρου “κατασκηνώνει” μαζί με τους αγρότες έξω από την Περιφέρεια.

Την ίδια ώρα με τρακτέρ, 4Χ4 αλλά και… άλογα έδωσαν το “παρών” οι αγρότες στο κέντρο του Ηρακλείου, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των εργαζομένων, οι οποίοι απάντησαν με απεργιακό μπαράζ στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και πολιτικές οργανώσεις να καλούν τον κόσμο για μαζικές κινητοποιήσεις.

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εφοριακοί, δάσκαλοι, καθηγητές, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, ναυτεργάτες, οικοδόμοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στη γενική απεργία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π.Πολάκης: Καταγγέλλει έλλειψη φαρμάκου και ζητά μέτρα από το υπουργείο Υγείας

Στην έλλειψη του φαρμάκου URSOFALK εδώ και περισσότερο από...

Άσκηση Μίνωας: Εφιαλτικό σενάριο για απανωτούς σεισμούς 6,4 και 7,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) έδωσε στη δημοσιότητα...

Στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για ψαράδες η Γεωργιούπολη

Ένας ελληνικός, τουριστικός προορισμός, η Γεωργιούπολη, περιλαμβάνεται στους καλύτερους...

Εκπαιδευτικές ενημερώσεις ελαιοπαραγωγών από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του...