17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σ. Βαρδάκης: «Αόρατη η Κρήτη – Καμία απάντηση για την αδικία του Εξοικονομώ»

Ημερομηνία:

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την Ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη για Αύξηση χρηματοδότησης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»  για την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ.Βαρδάκη:Στην απάντησή του το Υπουργείο, αρκείται μόνο στην αναφορά στοιχείων προϋπολογισμού του προγράμματος και δεν έχει την παραμικρή αναφορά στο δίκαιο αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης για την Περιφέρεια Κρήτης. Η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά ακόμα και στις εκκλήσεις του ΤΕΕ – ΤΑΚ, του κατεξοχήν συμβουλευτικού οργάνου του εκάστοτε Υπουργού.

Αναφορικά με την απάντηση του Υπουργείου και την αδιαφορία του σχετικά με το αίτημα των φορέων για αύξηση του προϋπολογισμού του νέου προγράμματος εξοικονομώ, ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:

«Η απογοήτευση των Κρητικών αναφορικά με το Πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ φαίνεται πως δεν αγγίζει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δια του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρκέστηκε να μας κάνει μια πολύ ωραία παρουσίαση του νέου προγράμματος, χωρίς να δίνει την παραμικρή απάντηση στα ερωτήματά μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ, αν κάνουμε μία γρήγορη σύγκριση των δύο προγραμμάτων, στο νέο πρόγραμμα βλέπουμε μια αύξηση κονδυλίων στα 803 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση κονδυλίων από το προηγούμενο πρόγραμμα κατά 270,9 εκατομμύρια ή 51%), ενώ για την Περιφέρεια Κρήτης η αύξηση είναι μόλις 7,5% (από τα 29 εκ. πέρυσι, στα 31εκ. φέτος), η οποία είναι ουσιαστικά ασήμαντη σε σχέση με τα χρήματα που πήρε από προηγούμενο πρόγραμμα. Αν τα κονδύλια αυξάνονταν αναλογικά στην περιφέρεια, το ποσό θα έπρεπε να ήταν 43,5 Εκατομμύρια.

Η δυσάρεστη εμπειρία των δικαιούχων, που επιχείρησαν πέρυσι να κάνουν αίτηση και είδαν το σύστημα να διακόπτει τη λειτουργία του μέσα σε 45 λεπτά αφήνοντάς τους απέξω, παρότι είχαν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, είναι ακόμα νωπή.

Δυστυχώς όμως ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Ο μοναδικός σχεδιασμός στον οποίο θυμάται την Κρήτη, είναι αυτός των καλοκαιρινών του διακοπών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ