20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Η Εφορια δε σέβεται ούτε τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλιου της Επικρατείας

Ημερομηνία:

Κάποιοι πίστευαν ότι ο παραλογισμός επιτέλους τελείωσε. Ομως εδώ ειναι Ελλάδα. Και σε αυτή τη χώρα ακόμα και η Εφορία του κράτους μπορεί να μη σέβεται τελεσίδικες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, το ΣτΕ  γνωμοδότησε πως είναι 5ετής και όχι 20ετής ο χρόνος παραγραφής (και) των τελών κυκλοφορίας γεγονός  που “παραγράφει” όλες τις επιπλέον οφειλές και τα πρόστιμα, όμως η Εφορία αρνείται να εφαρμόσει την τελεσίδικη απόφαση!

Αναγνώστες της εφημερίδας μας ανέφεραν ότι σε επικοινωνία που είχαν με την Εφορία Χανίων τους είπαν ότι δεν αποδέχονται την αποφαση του ΣτΕ και τους καλούν να προσφύγουν δικαστικώς για τη δικαίωσή τους.

Οι πολίτες είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν στα δικαστήρια, όμως η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα…

Άραγε, όταν η ίδια η Εφορία δε σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, τι μήνυμα ειναι αυτό που δίνεται στους πολίτες της χώρας; Τι λέει αυτό για τη Δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα;

Οι νόμοι τελικά ισχύουν μόνο για κάποιους;

Υπενθυμίζουμε ότι με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος της υπόθεσης κ. Βασίλης Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον δρόμο και για άλλες σημαντικές υποθέσεις που συνδέονται με το χρονικό όριο της 5ετίας:

“Το θέμα είναι ότι αυτή η απόφαση όσο και άλλες αποφάσεις, όπως για τα τέλη χαρτοσήμου, ανοίγουν τον δρόμο και για άλλες υποθέσεις. Ας πούμε για τις κλήσεις προηγούμενων δεκαετιών που ζητούν χρήματα οι δήμοι, μπορούν αντίστοιχα να προσφευγουν οι πολιτες όταν τους ζητουν να καταβάλλουν ποσά και πρόστιμα πέραν της 5ετίας”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...