17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τέλη Κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Τη ενσωμάτωση ενός μεγάλου μέρους των Τελών Κυκλοφορίας με τα καύσιμα σχεδιάζει η κυβέρνηση, συνδέοντας έτσι και την κατανάλωση με τη συνολική ετήσια επιβάρυνση των κατόχων αυτοκινήτων.

«Όσο πιο πολλά χιλιόμετρα κάνεις τόσο περισσότερα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνεις». Αυτό είναι το σκεπτικό κάτω από το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο πλαίσιο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας, θεωρώντας το ως πιο δίκαιο αφού, για πρώτη φορά, εισάγει ως παράμετρο τον βαθμό χρήσης του οχήματος, κάτι που οδηγεί σε μια χρέωση σχεδόν «χιλιομετρική».

Η «αρχιτεκτονική» της νέας χρέωσης θα στηρίζεται σε ένα αρχικά «μικρό» Τέλος το οποίο θα πληρώνουν όλα τα οχήματα και ανάλογα με την κατηγορία του κυβισμού τους και το υπόλοιπο θα ενσωματώνεται στην τιμή του καυσίμου, επιβαρύνοντας περισσότερο εκείνους που κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα κάθε χρόνο και «ωφελώντας» όσους το χρησιμοποιούν λιγότερο.
Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο ίδιος ο Τρύφων Αλεξιάδης και με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ:

«Από αυτά που εξετάζουμε είναι να υπάρχει ένα μικρό αναλογικό τέλος για όλους και από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη, διότι άλλο πράγμα είναι αυτός ο οποίος έχει ένα μικρό αυτοκινητάκι και δεν έχει μεγάλη κατανάλωση και άλλο πράγμα ο άλλος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, και σύμφωνα πάντα με τον αναπλ. Υπ. Οικονομικών, «εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση με την οποία να μπορεί να ελέγχεται αν έχουν πληρωθεί Τέλη Κυκλοφορίας, αν είναι ασφαλισμένα κ.λπ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...