17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τέλος στη λιτότητα χωρίς μονομερείς κινήσεις

Ημερομηνία:

Στην ακύρωση των πολιτικών λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί από την παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί κυβέρνηση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για το χρέος χωρίς όμως να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις

Τονίζοντας ότι είναι δεσμευμένος στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κούρεμα ή διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.

Πρόσθεσε ότι τα δάνεια του ΔΝΤ πρέπει να αποπληρωθούν, αλλά θα αναζητήσει παράταση στη λήξη των ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε συμφωνία για λύση» δήλωσε προς το Reuters, σε συνέντευξη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Πρόσθεσε ότι αρχικώς αναμένει «σκληρή» στάση από τους ευρωπαίους ηγέτες και ξεκαθαρίζει ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι στις προθέσεις του.

«Δεν έχουμε πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν μας αναγκάσουν, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος θα μας αναγκάσει να κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί κανείς δεν θα έχει όφελος από μία τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε.

Είπε ακόμη ότι θέλει μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 2% του ΑΕΠ και πως έχει στόχο ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε πρωτογενή βάση.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως κανείς δεν ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα συντηρητικά και κεντροαριστερά κόμματα της κυβέρνησης Σαμαρά προσθέτοντας ότι μετά τις εκλογές θα επιδιώξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...