14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τέλος του 2021 η εκτίμηση του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας – Πόσοι πρέπει να εμβολιαστούν

Ημερομηνία:

Μέχρι το τέλος του 2021 η πανδημία του νέου κορωνοϊού θα αποτελεί παρελθόν.

Αυτή είναι η εκτίμηση του Μπιλ Γκέιτς, του εκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft. Μιλώντας στον Economist, ο Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε πως τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της εκθετικής εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Πιστεύω πως αρκετά από αυτά (τα εμβόλια) θα είναι αποτελεσματικά, όχι απλά στο 50%, αλλά σε ένα ποσοστό 80-90% σε ό, τι αφορά στην ανάσχεση μετάδοσης του ιού», είπε.

Σημείωσε δε ότι «όλοι πρέπει να ξοδέψουμε εκατομμύρια προκειμένου να βγάλουμε εκεί έξω το εμβόλιο για να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται», ενώ ξεκαθάρισε ότι όλα τα υπό δοκιμή εμβόλια για τον κορωνοϊό έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής, καθώς δεν υπερβαίνει τα 2 με 3 δολάρια ανά δόση.

«Επειδή χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια δόσεων, θα μπορέσουμε να βγάλουμε εμβόλια στην αγορά και να επιτύχουμε την ανοσία μέσα στο 2021 ή θα επεκταθεί αυτό (επιδημία) και το 2022;» διερωτάται.

Η απάντηση του ίδιου πάντως είναι αισιόδοξη: «Υπάρχουν πολλά μοντέλα προβολής που υποδεικνύουν πως εξαιτίας των μολύνσεων, όπου αποκτά κανείς ανοσία και εξαιτίας διασταυρούμενης προστασίας από άλλα εμβόλια για άλλους κορωνοϊούς, αν προσθέσει κανείς το εμβόλιο, ακόμη και σε ένα ποσοστό 30% με 40%, αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την εκθετική εξάπλωση. Ως τα τέλη του 2021 θα έχουμε αρκετές δόσεις που θα έχουμε σχεδόν ξεμπερδέψει, ίσως να ”μπούμε” λίγο και στο 2022», αναφέρει.

Όσο για τους καχύποπτους πολίτες, ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρει: «Χρειαζόμαστε πολίτες που δείχνουν εμπιστοσύνη, που μοιράζονται την οπτική για την επιστήμη πίσω από όσα κάνουμε εδώ, έτσι ώστε να μην βασίζονται σε φήμες».

«Ευτυχώς, αυτή η ασθένεια δεν είναι ιλαρά, δεν χρειαζόμαστε πάνω από το 90% των ανθρώπων να κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύουμε πως ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 60% του εμβολίου θα αρκεί για να σταματήσει την εκθετική ανάπτυξη», είναι η αισιόδοξη εκτίμηση του Αμερικανού εκατομμυριούχου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ