14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τέλος το θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά και ο προπονητής

Ημερομηνία:

Τέλος στο θρίλερ της Ταϊλάνδης που καθήλωσε ολόκληρο τον κόσμο. Τα 12 παιδιά που μαζί με τον προπονητή τους είχαν εγκλωβιστεί επί δεκαπέντε ημέρες σε ένα δίκτυο σπηλαίων το οποίο πλημμύρισε από καταρρακτώδεις βροχές κατάφεραν να ξαναβγούν στο φως. Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, τα τέσσερα τελευταία παιδιά που παρέμεναν στη σπηλιά και ο προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από την ομάδα διάσωσης.

Στην τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε το πρωί συμμετείχαν 19 δύτες, ενώ ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Τα δύο από τα τέσσερα εναπομείναντα παιδιά απεγκλωβίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα για να ακολουθήσουν τα επόμενα δύο και ο 25χρονος προπονητής. Τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά είχαν βγει με ασφάλεια σταδιακά το τελευταίο διήμερο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε καραντίνα, ώστε να ελεγχθούν για λοιμώξεις.

Αυτά είναι τα οκτώ παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο

Προβολή εικόνας στο Twitter

Για επτά ημέρες στο νοσοκομείο

Τα παιδιά που διασώθηκαν στην πρώτη φάση ήρθαν σε επαφή με τους γονείς τους, πίσω από μια τζαμαρία. Σύντομα πάντως θα μπορούν να μιλήσουν με τα αγόρια. Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν στη β’ φάση αναμένεται επίσης, να δουν τους γονείς τους μέσα στην ημέρα.

Άνθρωποι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονται τα παιδιά ενημέρωσαν πως όλα τα αγόρια είναι καλά, στην υγεία τους και όλα φορούν γυαλιά ηλίου, ώστε να προστατευτούν τα μάτια τους έπειτα από δυο εβδομάδες παραμονής στο πλήρες σκοτάδι.

Υποβάλλονται σε περαιτέρω εξετάσεις και δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε τηλεόραση, ώστε να μην επηρεαστεί – και άλλο – η ψυχική τους υγεία. Επίσης, δεν τους έχουν δώσει το φαγητό που ζήτησαν (τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και βασιλικό), καθώς έπειτα από τις διαδοχικές μέρες ασιτίας κρίθηκε ως εύλογο να επιστρέψουν στην καθημερινότητα με πιο απλές τροφές.

Έφαγαν λοιπόν, αραιό χυλό, ψωμί και λίγη σοκολάτα. Θα μείνουν στο νοσοκομείο για τουλάχιστον επτά ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να παραστούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όπου προσεκλήθησαν από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο.

Δεν θα ακουμπήσουν κανέναν, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων και εφόσον φυσικά δεν υπάρχει κάποια μόλυνση – βακτηριακής φύσεως που μεταδίδεται μέσω νερού ή χώματος. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η ιστοπλάσμωση, γνωστή ως νόσος των σπηλαίων. Προκαλείται από την εισπνοή των σπόρων του μύκητα Histoplasma capsulatum, οι οποίοι εντοπίζονται συχνά σε σπηλιές και βρίσκονται συνήθως στις εκκρίσεις των νυχτερίδων.

Σε άτομα με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζεται λίγος πυρετός, βήχας και οι ενδείξεις παραπέμπουν σε ιογενή ασθένεια, η οποία απλά περνά. Σε ανθρώπους που πάσχουν από σημαντικές ανοσοκαταστολές, εξελίσσεται σε πιο σοβαρή ασθένεια. Η ιστοπλάσμωση συνήθως επηρεάζει τους πνεύμονες και τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε διάστημα τριών έως 17 ημερών μετά την έκθεση στον ιό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...