13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τέρμα στα παραμύθια για την προστασία μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ

Ημερομηνία:

Άρθρο του Αλέκου Μαρινάκη, περιφερειακού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

H κίνηση και η παράνομη ερευνητική δραστηριότητα του «Ουρούτς Ρέις» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μια ανάσα από το Καστελόριζο, όπως και οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια, καταρρίπτουν με πάταγο για μια ακόμη φορά τα ευρωατλαντικά παραμύθια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, πως ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν τάχα την «ασπίδα» για την ασφάλεια του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ποιος ξεχνάει τα κυβερνητικά πανηγύρια στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την «τελευταία προειδοποίηση» της ΕΕ προς την Τουρκία, ή για την τουρκική κυβέρνηση που «μαζεύτηκε» τάχα, όταν είδε το ενδεχόμενο κυρώσεων;

Ποιος δεν θυμάται τα κυβερνητικά επιτελεία να μιλάνε για «ηχηρά μηνύματα» που στέλνει στην Τουρκία η επίσκεψη Πομπέο και συνολικά για τη «σταθερότητα» που διασφαλίζει η παραπέρα «αναβάθμιση» της χώρας σε ορμητήριο του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού;

‘Η τις δηλώσεις για την «εποικοδομητική επίσκεψη» Στόλτενμπεργκ, όπου συζητήθηκε ο ΝΑΤΟικός «μηχανισμός αποκλιμάκωσης» – «πλατφόρμα» επικίνδυνων διευθετήσεων;

Κι όλα αυτά με φόντο τη συμφωνία – υπό ευρωατλαντική αιγίδα – για επανέναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας για τις «διαφορές στις θαλάσσιες ζώνες», με τα αστικά επιτελεία να επιστρατεύουν ξανά το κάλπικο δίλημμα ότι «είναι καλύτερο να συζητάμε απ’ το να είναι οι στόλοι έξω», κρύβοντας ότι μπορούν όλα να εναλλάσσονται, ότι και οι στόλοι, και τα παζάρια για επικίνδυνες διευθετήσεις, με τη σφραγίδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο ίδιο κάδρο βρίσκονται: Αυτό των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε βάρος των λαών. Γι’ αυτό άλλωστε εναλλάσσονται με χαρακτηριστική ευκολία.

Απ’ αυτήν την άποψη, είναι τουλάχιστον αστείο να παρουσιάζεται το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο όπλων από την ΕΕ στην Τουρκία ως το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει τις κυρώσεις σε βάρος της και θα ανακόψει τις τουρκικές αμφισβητήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η πώληση όπλων από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία πρέπει να «παγώσει», επειδή αναβαθμίζει τις στρατιωτικές απειλές σε βάρος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία, όταν μαζί με την Τουρκία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε κοινές αποστολές και ασκήσεις για να αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ!

Οταν συνεκπαιδεύονται και στελέχη τους συνεργάζονται σε ΝΑΤΟικά στρατηγεία και επιτελεία. Όταν επιχειρούν στον «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο» του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, όπως χαρακτηρίζεται από το ΝΑΤΟ!

Όταν η ελληνική κυβέρνηση «μοιράζεται» με την τουρκική τη ΝΑΤΟική «νόρμα» για 2% του ΑΕΠ σε δαπάνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Για να υπάρχει πάντως κι ένα μέτρο σύγκρισης, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβρη του 2019, τα κράτη – μέλη της ΕΕ αποφάσιζαν να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ως «απάντηση» στη στρατιωτική επέμβαση στη Β. Συρία. Το μέτρο αυτό δεν απέτρεψε την Τουρκία να εισβάλει και να διατηρεί σήμερα στρατό στη Β. Συρία, ούτε την προκλητικότητά της φρέναρε στην ευρύτερη περιοχή, ούτε έπληξε τις σχέσεις της με τα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά μονοπώλια, συνολικά με την ΕΕ.

Ο επικίνδυνος αυτός εφησυχασμός που καλλιεργούν τα αστικά επιτελεία, η προσπάθεια να βαφτίσουν το μαύρο άσπρο, η επιμονή τους να δείχνουν το «δέντρο» έχουν ως στόχο να κρύψουν την ουσία των εξελίξεων, να θολώσουν τη μεγάλη εικόνα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των κινδύνων που συνεπάγεται για το λαό η ελληνική εμπλοκή που βαθαίνει.

Οι σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ στρέφονται ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα και ποντάρουν στο «ειδικό βάρος» της Τουρκίας ως ισχυρής στρατιωτικής δύναμης στο ΝΑΤΟ και «στρατηγικού εταίρου» της ΕΕ. Γι’ αυτό βλέπουν τουλάχιστον με ανοχή, αν δεν ενθαρρύνουν κιόλας, τη δράση της σε Συρία και Λιβύη, ακόμα και στον Καύκασο, που είναι το «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας.

"google ad"

Με αυτόν τον σχεδιασμό είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη η αστική τάξη στην Ελλάδα και τα συμφέροντά της.

Η συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για μετατροπή της Σούδας σε «Περλ Χάρμπορ» της Μεσογείου, ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, οι κολιγιές με κράτη όπως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ετοιμότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι και για την αποστολή δυνάμεων σε ΝΑΤΟική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι κρίκοι αυτής της ίδιας αλυσίδας.

Αυτά τα σχέδια είναι όμως που διαμορφώνουν και το πλαίσιο για τις επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, όπως και στο Κυπριακό.

Αλλωστε, Αμερικανοί, ΕΕ, ΝΑΤΟικοί, όπως και όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, το λένε ανοιχτά πως η ανάγκη «συνοχής» του ΝΑΤΟ απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, είναι που επιβάλλουν να «κλείσουν» μια ώρα ώρα αρχύτερα και με βάση το ιμπεριαλιστικό «ζύγι» εκκρεμότητες όπως οι «διαφορές στις θαλάσσιες ζώνες» και το Κυπριακό.

Ξανά επιβεβαιώνεται πως ο λαός μας δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις συμμαχίες της αστικής τάξης, που στρώνουν το χαλί νέων πολύ μεγάλων κινδύνων, για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Εμπιστοσύνη μπορεί να δείξει μόνο στη δική του δύναμη, στον αγώνα του για απεμπλοκή από τα ευρωατλαντικά σχέδια, που μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ανοίξει το δρόμο για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον ίδιο νοικοκύρη στον τόπο του. Το μοναδικό δηλαδή δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, την ευημερία, τη συνεργασία με τους γείτονες λαούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...