20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες του κόσμου για το CNN

Ημερομηνία:

Tο CNN παρουσίασε τη λίστα στην οποία έχουν συμπεριληφθεί τέσσερις ελληνικές παραλίες, με τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη να εξυμνούνται.Αν ερωτηθούν δέκα άνθρωποι, μπορεί να δώσουν ισάριθμες διαφορετικές απαντήσεις. Αν και υπάρχουν κάποια κοινά στάνταρντς, η παραλία που θα μαγέψει τον καθένα κρίνεται κατά κύριο λόγο με υποκειμενικά κριτήρια. Στο CNN το γνωρίζουν και το επισημαίνουν, αλλά όπως παραδέχονται σε σχετικό δημοσίευμα, δεν μπορούσαν να αντισταθούν στον πειρασμό να φτιάξουν μία λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.
Αναγνωρίζοντας πως ίσως δεν θα συμφωνήσουν όλοι με το αποτέλεσμα, το CNN παρουσίασε τη λίστα στην οποία έχουν συμπεριληφθεί τέσσερις ελληνικές παραλίες, με τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη να εξυμνούνται, γράφει η iefimerida.
Ψηλότερα από όλους τους εκπροσώπους της Ελλάδας στον άτυπο διαγωνισμό είναι οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, που είναι στη θέση 24 για τα γαλάζια νερά της, τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και το γεγονός ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους, όπως επισημαίνεται.
Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, όπου βρίσκεται το κουφάρι του τσιγαράδικου που ναυάγησε το 1983 βρίσκεται στην 32η θέση, ενώ ο Μπάλος στα Χανιά είναι στην 35η καθώς, όπως περιγράφεται, είναι «μία λιμνοθάλασσα όπου τα χρώματα στροβιλίζονται, από παστέλ ροζ σε μπλε και τιρκουάζ». Ίσως λίγο αδικημένα να είναι τα Φαλάσαρνα, επίσης στα Χανιά, που βρίσκονται στην 100η θέση η οποία απλά εξυμνείται για τον άπλετο χώρο που διαθέτει.
Η κορυφαία παραλία στον κόσμο, για το CNN, βρίσκεται στο νησάκι Λα Ντιγκ στις Σεϋχέλλες, αλλά όποιος έχει διαφορετική άποψη μπορεί να πάρει μέρος στην ψηφοφορία που διεξάγει το αμερικανικό δίκτυο στο Facebook.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...