17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τίμησαν την Επανάσταση του Δασκαλογιάννη στα Σφακιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018 στο ιστορικό χωριό των Σφακίων, την Ανώπολη, η επέτειος της “Επανάστασης Δασκαλογιάννη του 1770 στη Κρήτη” με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου από τον Πρωτοσύγκελο Αθανάσιο Καραχάλιο, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κκ. Ειρηναίο, με συνλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σφακίων πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουκουνάρη και το Αρχιμανδίτη Παίσιο Παπαδηφάκη, εφημέριο της Ενορίας Ανώπολης.

Ακολούθησε το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη του πρωτεργάτη της Επανάστασης και όλων των πεσόντων σε αυτή,  μπροστά στον ανδριάντα του ήρωα Δασκαλογιάννη στην σημαιοστολισμένη πλατεία του χωριού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή Νικόλαου, του Δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού Ιωάννη, το πρώην Υφυπουργού κ. Βολουδάκη Μανούσου, του Διοικητού Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου Πλωτάρχη κ. Αγραφιώτη Γεωργίου, του Διοικητή Π.Υ. Κρήτης Αντιπύραρχου κ. Μαραγκάκη Ιωάννη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Α.Δ. Χανίων κ. Καλατζάκη Ανδρεα ,του Διοικητή Πεδίου Βολής Κρήτης Ταξίαρχου.κ  Καρατσίν Κλεάνθη, του Αντιδημάρχου Χανίων κ. Ξανθουδάκη Γεώργιου εκπροσώπων σωμάτων ασφαλείας, φορέων, συλλόγων των οικογενειών, της μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών, άγημα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Βουλγαράκη Απόστολο, κεντρική ομιλία από τον κ. Κονταράκη Μανούσο δικηγόρο Χανίων, καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, απόσπασμα από το τραγούδι του Δασκαλογιάννη ερμήνευσε η Μπελιβάνη Αναστασία μαθήτρια Λυκείου και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης  και αμέσως μετά πεντοζάλι που χόρεψαν χορευτές του μουσικοχορευτικού Συλλόγου «ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο τραπέζι φιλοξενίας από τον Δήμο Σφακίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...